Compassiepluim Nijmegen 2020 uitgereikt

Nijmegen - Tijdens de opening van de Vredesweek op zondag 20 september heeft burgemeester Bruls de door Nijmegen Stad van Compassie ingestelde Compassiepluim Nijmegen 2020 uitgereikt. Evenals vorige jaren zal de pluim uitgereikt worden aan een persoon, een organisatie of voor een activiteit. De prijs is bestemd voor iemand die (of iets dat) ‘harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert’.

Dit jaar is de Compassiepluim toegekend aan De Luisterlijn. De vrijwilligers van De Luisterlijn bemensen 7 x 24 uur per week deze dienst en doen dat met luisterend oor, aandacht en compassie. Zij zijn er voor mensen in nood en zij die hen om andere reden nodig hebben. In deze Coronatijd deden en doen nog veel meer mensen een beroep op hen.

Een eervolle vermelding gaat naar het project Gek in de Klasopgezet vanuit de Kentering, en is als aanmoedigingsprijs bedoeld. De vrijwilligers geven voorlichting over psychiatrische kwetsbaarheden aan scholieren en studenten. Zij doen dat op een leuke, maar zeker ook zorgvuldige manier. “Gek in de Klas” is op die manier letterlijk te nemen. Ook anderszins wil Gek in de Klas helpen het stigma tegenover psychiatrische aandoeningen te verminderen en misverstanden recht te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten