Foto:
aangeboden door blokhutwinkel.nl

5 bestemmingen voor de blokhut in je tuin

Met een blokhut maak je slim ruimte in je tuin tegen een vriendelijke prijs. Een blokhut is uiteraard hartstikke handig als schuur of als stalling voor de fietsen, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. In deze blog 5 inspirerende ideeën van de experts van Blokhutwinkel.nl.

Blokhut als kantoor

Een blokhut is uitstekend te gebruiken als kantoor (naast huis). Door te kiezen voor dikkere wanden en effectieve isolatie is een blokhut/tuinhuis een perfecte werklocatie. Een ruime keuze aan maten en modellen geeft de vrijheid om het tuinkantoor helemaal naar eigen wens te ontwerpen. Van onze klanten horen we dat één van de grote voordelen ten opzichte van echt thuiswerken, is dat je de deur letterlijk achter je dicht kunt trekken. 

Blokhut als tiny house 

Ze zijn razend populair: tiny houses. Een blokhut is in de basis altijd al een tiny house. Blokhutwinkel.nl heeft ruime ervaring met het ontwerpen van tuinhuizen voor permanente bewoning. In de juiste specificaties, met extra aandacht voor de maatvoering, indeling en isolatie, is een blokhut uitermate geschikt als woning. Omdat bij de constructie vrijwel alleen natuurlijke materialen worden gebruikt, is dit bovendien een zeer duurzame manier van bouwen met lange levensduur en weinig onderhoud.

Blokhut voor jacuzzi

Je eigen mini wellness in de tuin, en dat op een paar stappen van je achterdeur. Het wordt waarheid door een blokhut te voorzien van jacuzzi. Het goed behandelde houtwerk is bovendien uitstekend bestand tegen (spat)water en waterdamp. De constructie biedt voldoende mogelijkheden om de kuip van de jacuzzi veilig en stevig te monteren. Om optimaal te genieten van een spa bubbelbad is het aanleggen van eenvoudige stroombekabeling van het woonhuis naar het tuinhuis de laatste stap. 

Blokhut als zorgwoning

Nu we als mensen steeds ouder mogen worden, wordt een tuinhuis/blokhut steeds vaker ingezet als zorgwoning. Een blokhut als zorgwoning is zowel voor de zorgbehoevende bejaarde als de mantelzorger zeer praktisch. De zelfstandigheid blijft behouden, terwijl de zorgverlener letterlijk altijd dichtbij is. De experts van Blokhutwinkel.nl ontwerpen graag samen met je de meest effectieve en comfortabele zorgwoning binnen de beschikbare oppervlakte!

Blokhut als gastenverblijf

Een tuinhuis is ook uitstekend te gebruiken als Bed & Breakfast of als gastenverblijf. Je creëert niet alleen privacy voor je gasten, maar zorgt ook voor extra sfeer doordat de blokhut wordt omringd door natuur. De uitstraling van het gastenverblijf en de mate van comfort bepaal je zelf; de mogelijkheden bij Blokhutwinkel.nl zijn vrijwel onbeperkt. Ook het realiseren van meerdere vertrekken inclusief woonkamer, slaapkamer, douche en toilet is mogelijk, zoals bij conventionele bouw ook het geval. Neem gerust contact met ons op voor advies en een offerte op maat! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden