Foto:

Weer varen met Rob Jaspers op de Waal en tegelijk minima steunen

NIJMEGEN - De Waal is nooit hetzelfde. Hoog of laag water, de beelden zijn altijd verrassend En dat kun je beleven op een Waalvaart (coronaproef in de pannenkoekenboot) op donderdag 1 oktober om 18 uur met journalist Rob Jaspers.

Een tocht waarbij wederom 2,50 euro per deelnemer naar de Vincentiusvereniging en de organisatie Quiet gaat met als bestemming gratis Waaltochten voor een grote groep mensen die eenzaam zijn of in armoede leven.

Jaspers vertelt op de Nijmeegse pannenkoekenboot over de grote veranderingen van het afgelopen decennium rond de rivier. Vanaf de Waal heb je altijd een andere blik op dit nieuwe Nijmegen. De bochten in de Waal bij zorgen voor die ‘beeldverrassingen’. Jaspers geeft op de tocht ook uitleg over de betekenis van de Waal, de vernieuwingen van de kade, de ontwikkelingen rond Waalhaven en het Waalfront West en het rivierpark Lent.

Hij vertelt over de nieuwe investeringsplannen van Engie bij het Maas-Waalkanaal na de afbraak van de kolencentrale, de kansen voor een ‘groene delta’ hier. Hij belicht hoe de containerterminal aan de Waal verbindingen heeft met de hele wereld. Hij belicht de kansen van de watersport in de Spiegelwaal, maar staat ook stil bij de veranderingen in de Ooijpolder, de Betuwse en Weurtse polder. De natuur en recreatie krijgen hier steeds meer kansen. Uiteraard komt hierbij ook de historie van de Waal en polders aan de order. Dan passeren ook de verhalen van de Romeinen, het vestingverleden van de stad, de oorlogsperiode en de vele overstromingen die de polder en de stad troffen.

Reserveren kan via www.pannenkoekenboot.nl of telefonisch 024-3601262.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden