Maureen Oude Wolbers – Eigenaar van integratieve counseling en psychotherapie praktijk Couch Talk
Maureen Oude Wolbers – Eigenaar van integratieve counseling en psychotherapie praktijk Couch Talk (Foto: )

Praktijk Couch Talk voor integratieve counseling opent deuren in Neerbosch Oost Nijmegen

Nijmegen – Vanaf september 2020 opent Maureen Oude Wolbers de deuren van haar praktijk Couch Talk in woonwijkcentrum Neerbosch Oost in Nijmegen aan de Symfoniestraat. De nieuwe praktijk is van maandag tot en met vrijdag (8:00 tot 17:00) open voor iedereen vanaf 18 jaar. Couch Talk biedt een kortdurende en oplossingsgerichte manier van begeleiding. Daarnaast worden er ook lezingen aangeboden voor alle geïnteresseerden.

Voor wie?

Bij Couch Talk is iedereen vanaf 18 jaar welkom voor integratieve counseling.

Wanneer integratieve counseling?

De meeste mensen lopen weleens tegen een moeilijkheid aan. Dit kan vanzelf of met steun van partner, familie en vrienden weer overgaan. Soms lukt het niet om moeilijkheden op deze manier op te lossen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u gepest wordt, last heeft van faalangst, moeite heeft met het maken van keuzes, of het moeilijk vindt om sociale contacten aan te gaan, last heeft van slaapproblemen, of stress. Door het lang aanhouden van deze moeilijkheden kunnen er ook fysieke klachten ontstaan zoals hoofdpijn of aanhoudende vermoeidheid. Integratieve counseling kan dan een oplossing bieden.

Wat is integratieve counseling?

Integratief is een benadering die uitgaat van de mens als geheel. De mens als geheel bestaat uit de vier componenten: fysiek, cognitief, sociaal – emotioneel en existentieel. Dit zijn vier componenten van de mens die met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden en van waaruit u uniek contact maakt met uw omgeving.

In counselgesprekken werkt u stap voor stap naar uw oplossing toe, voor de moeilijkheid die u ervaart. Counseling is een kortdurende en oplossingsgerichte manier van begeleiding, waarin u uw gedrag en denken onderzoekt. Couch Talk werkt vanuit begeleidingsvormen ontwikkeld door psychiaters en psychologen zoals Rationeel Emotieve Therapie (RET), inzicht gevende therapie (psycho-educatie) en een interactiemodel waarmee zichtbaar wordt hoe mensen met elkaar communiceren. Couch Talk is aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze.

Naast integratieve counseling is het ook mogelijk om lezingen bij te wonen in de omgeving Nijmegen.

Opening praktijk

Maureen gaat op 1 oktober 2020 van start in haar praktijk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom een rond te kijken op couchtalk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden