Foto: Rens Dekker

CLASSSH weer terug in Nijmegen

Nijmegen - Na drie succesvolle eerdere edities komt Phion Orkest van Gelderland en Overijssel met CLASSSH terug naar Nijmegen op 8 oktober. In het De Vereeniging brengt het orkest een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. Dit jaar met Rob Dekay als vaste presentator en DJ Rafiki bekend van FiberCLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. Klassiek zonder etiquette. 

Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en een dj, en dit jaar wordt Rob Dekay aan dat rijtje toegevoegd als presentator. Ook in deze editie bestaat het programma weer uit spannende en bijzondere elementen. Met sprankelende visuals van Tweelicht, prachtige locaties en interessante composities. De avond krijgt een actuele lading door de wereldpremière van het stuk ‘Laws of Motion’ door Anthony Fiumara. De componist werd geïnspireerd door de Covid-19 crisis en de protesten rondom ‘Black Lives Matter’ en dit is terug te horen in zijn compositie.

DJ Rafiki
Rafael Leeuwis, de founder van de bekende ‘Fiber avonden’, zoekt deze avond de verbinding tussen klassiek en drum & bass. Wat is de kracht van muziek? Fiber gelooft dat haar gave is om te verbinden, en brengt zo al jaren feestgangers en muzikanten op onverwachte manieren bij elkaar. Het evenement en label probeert nu dance genre drum & bass te verrijken met unieke optredens en artiesten. Hun eerste project is The Fiber Pianist: een inmiddels internationaal bekende pianovirtuoos die drum & bass vertaalt naar klassieke muziek. Rafael Leeuwis (Rafiki), de founder van Fiber, zal tijdens Classsh de verbinding zoeken tussen klassiek en drum & bass.

Presentatie door Rob Dekay
Presentator van Classsh 2020 is Rob Dekay. Bekend als singer-songwriter met een eigen sound en deelname aan ‘Wie is de Mol?’, heeft hij laten zien dat hij zijn eigen pad bewandeld. De eigenzinnige zanger is dan ook een perfecte match met deze muzikale ontdekkingsreis tussen klassiek en pop.

Kaarten voor CLASSSH zijn te koop voor €20,- ex servicekosten, en zijn te koop via de website van Stadsschouwburg en de Vereeniging. Meer informatie over de tour en het programma is te vinden op classsh.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden