<p>Midden op de foto Jochem v Gelder. Man met jas aan is professor Smeiting van Radboud universiteit die het medicijn onderzoek verricht.</p>

Midden op de foto Jochem v Gelder. Man met jas aan is professor Smeiting van Radboud universiteit die het medicijn onderzoek verricht.

(Foto: Colinda Janssen )

Mooie opbrengst voor energie4all

Nijmegen - Op vrijdagavond t/m zaterdagavond (18 en 19 september) werd door heel veel mensen volop energie gegeven, voor kinderen en volwassenen die geen energie meer hebben. Zo ging de 240 km Hardloop Challenge de hele nacht door en gingen ze als een speer langs de MITO Hart Punten! Hier wonen kinderen met een energie stofwisselingsziekte, maar ook ouders die een kind hebben verloren.  De hardlopers waren veelal leden van Atletiek Vereniging Wijchen. Zo fietste penningmeester Douwe d Jager de gehele tocht voorop met navigatie, waren er volgauto’s en een verzorger van A.V.W.

 

Naast deze hardloop challenge was er ook een grote Fiets Estafette tocht. In Tricht fietste een van de deelnemers eerst naar het graf van zijn zoontje op de begraafplaats, dat gaf hem kracht en kracht en motivatie om deze tocht te volbrengen. 

 

Zowel de fietsers als hardlopers kwamen bij een van de vele kinderen die lijdt aan deze ziekte Casper  in Nijmegen. Hier gingen samen met Casper op pad om de laatste 2,7 km af te leggen. Ook ambassadeur Jochem van Gelder ging hardlopend mee. Langs de straat stonden tientallen kaarsen met foto’s van patiënten en overleden kinderen, een geweldige finish volgde onder de oranje Energy4All boog vlakbij het Radboudumc onder luid applaus van de supporters. De hardlopers hebben samen 240 km afgelegd in 24 uur. De Grote Estafette tocht heeft, met hulp van al die patiëntjes die soms een klein stukje mee fietste,  1.122 km afgelegd. Een geweldige prestatie om trots op te zijn!

 

Na een bedankwoord voor iedereen die een steentje heeft bijgedragen van Marianne van den Bosch, raad van toezicht, maakten organisatoren Remco en Paulien de geweldige opbrengst bekend aan professor Smeitink voor het medicijnonderzoek: 36.414 euro. Een gouden randje om dit prachtige evenement vol verbinding, steun, gevoel van saamhorigheid, liefde, plezier en aandacht voor energiestofwisselingsziekten. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden