Cinekid festival: Livestreams in het hele land met bijzondere gasten

Nijmegen - Cinekid, het grootste kinderfilmfestival van de wereld, presenteert deze herfstvakantie twee weken lang vanuit tien festivallocaties waaronder Nijmegen dagelijks een live programma met een premièrefilm of serie. De livestreams maken het mogelijk dat ondanks corona kinderen in heel Nederland gelijktijdig een feestelijke première met bijzondere gasten samen kunnen beleven.
Ze proeven mee met een interactieve kookworkshop bij de film De Schooltuin of krijgen samen met de acteurs uit de nieuwe Nederlandse serie Rudy’s Grote Kerstshow dansmoves onder de knie. Op alle festivallocaties kunnen nieuwsgierige kinderen en hun ouders naast films ook interactives ervaren en workshops volgen. De kaartverkoop voor het hele Cinekid-programma is nu gestart via
www.cinekid.nl

Livestream programma uitgelicht

17 oktober tot en met 23 oktober, regio Midden & Zuid: LUX Nijmegen.

17 oktober *

Lange leve de koningin (Regie: Esmé Lammers) is een hartverwarmende must-see uit de Cinekid VPRO Gids Top 100 lijst over een achtjarig meisje dat schaakles krijgt van een van de schaakstukken zelf, de koningin.

Extra: Een filmquiz met iedereen uit Breda, Rotterdam en Nijmegen.

18 oktober

Poeslief (Regie: Mark Verkerk) laat de allerleukste kattenfilmpjes als compilatie zien. Filmkat Abatutu (stem van Nicolette Kluijver) geeft commentaar op alle films.

Extra: Kattenster Abatutu geeft een Masterclass hoe je huisdieren portretteert.

19 oktober *

Sune’s keuze (Regie: Jon Holmberg) is een razendsnelle Zweedse actiekomedie over de hilarische Sune die enorme keuzestress heeft.

Extra: De Grote Dilemma Quiz! Voor altijd poep aan je schoenen of voor altijd zweethanden?

20 oktober *

Brainstorm (Regie: Robert Schinkel) is het televisiejeugdprogramma met Job de professor en Janouk de testpiloot die samen spectaculaire proeven doen om te ontdekken hoe je hersenen en geest werken.

Extra: Leer je brein kennen met Job en Janouk na twee afleveringen Brainstorm.

21 oktober 

Jackie en Oopjen (Regie: Annemarie van de Mond) is een vrolijke avonturenfilm waarin Jackies nieuwe BFF zomaar uit een schilderij uit 1634 komt gestapt.

Extra: Hoofdrolspelers Frouke Verheijde (Jackie) en Sarah Bannier (Oopjen) komen langs en nemen je mee naar hun totaal verschillende werelden.

22 oktober

The Crossing (Regie: Johanne Helgeland) is een spannend oorlogsavontuur uit Noorwegen over vier kinderen die op de vlucht zijn.

Extra: Een interactieve quiz met belangrijke stellingen over vrijheid en vluchten.

23 oktober *

Calamity (Regie: Rémi Chayé) is een animatiefilm en de openingsfilm van Cinekid over de stoere Martha ‘Calamity’ Jane die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen.

Extra: Inleiding door de Franse prijswinnende regisseur Rémi Chayé en na afloop een gesprek met stoere grensverleggende kinderen.

*Deze livestreams zijn ook gelijktijdig te zien via Cinekid Play, het nieuwe online platform van Cinekid. Kijk op:  www.cinekid.nl

Over Cinekid

Cinekid is ‘s werelds grootste kinderfilmfestival dat in 2020 een online festivalhart heeft met Cinekid Play. Daarnaast kunnen kinderen dagelijks op tientallen festivallocaties verspreid in het land, nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken, workshops doen, nieuwe media ontdekken, makers ontmoeten en nog veel meer.

De 34e editie van Cinekid is het grootste festivalprogramma ooit met meer dan 50 speelfilms, 150 korte films en 25 series waarvan 100 premières uit 40 landen. Cinekid Festival vindt plaats van 7 t/m 23 oktober in het hele land. Kijk voor het programma en kaartverkoop op  www.cinekid.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden