Foto: © Tycho Müller | Tycho's Eye Photography | www.tychoseye.nl | www.facebook.com/tychoseye

Opening nieuw gebouw Kindcentrum TOON

Nijmegen - Kindcentrum TOON heeft op 25 september haar nieuwe gebouw aan de Symfoniestraat 210 feestelijk in gebruik genomen. Een prachtig, licht en fris gebouw waarin een optimale ontwikkel- en leeromgeving is gecreëerd. De nieuwe locatie biedt ruimte aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Binnen het gebouw is zowel dagopvang aanwezig als de basisschool én buitenschoolse opvang. Tevens wordt er huiswerkbegeleiding, sport en creatieve activiteiten aangeboden. TOON vormt met al deze voorzieningen een belangrijke aanwinst voor de wijk Neerbosch-Oost.

Als gevolg van de huidige coronaregels waren de openingsactiviteiten wat kleiner van opzet dan oorspronkelijk gepland. Onder leiding van het bekende muziekduo ‘meneer Kruis en meneer Mol’ werd samen met de kinderen in de centrale hal van het gebouw een schoolconcert uitgevoerd. Het concert werd afgesloten met een uniek eigen TOON-lied, speciaal geschreven voor deze bijzondere gelegenheid. Met een ludieke actie - uitgevoerd door de kinderen - werd daarna het gebouw officieel in gebruik genomen.

Kindcentrum TOON is de nieuwe naam voor het kindcentrum waarin nauw wordt samengewerkt tussen Stichting Josephscholen en KION. Met deze naam wordt kernachtig uitgedrukt dat het kindcentrum ‘de toon wil zetten met professionele kinderopvang én goed onderwijs’. Binnen het kindcentrum werken pedagogisch medewerkers en leerkrachten als één team direct met elkaar samen wat de ontwikkeling van de kinderen ten goede komt TOON wil een gastvrij kindcentrum zijn waar iedereen welkom is. Hierbij staan drie kernwaarden centraal: verbinding, cognitieve ontwikkeling en aardig, vaardig en waardig groot worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden