Nijmeegse vitaliteitsweek voor medewerkers

Nijmegen - In de week van 12 t/m 16 oktober staat Nijmegen in het teken van vitaal en met plezier aan het werk zijn én blijven. Zo'n 21 werkgevers in de stad verzorgen dan een vitaliteitsweek voor hun medewerkers en bundelen daarbij de krachten. Het overkoepelende thema luidt: Hoe blijf je mentaal en fysiek fit in uitdagende tijden? Andere werkgevers zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten.

In het kader van Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen hebben de Sint Maartenskliniek, Dar, ROC Nijmegen, Talis, Zorgkantoor VGZ, ICT Rijk van Nijmegen, Woonwaarts, CIHN, NEC, Dienstencentrum OBG, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, Karakter, Beleef & Weet, Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen, iResearch, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Driestroom, Radboud Universiteit, Radboud UMC, GGD Gelderland-Zuid en gemeente Nijmegen de verbinding met elkaar gezocht om collectieve impact te creëren met als doel: mensen die vitaal en met plezier aan het werk zijn in Nijmegen, en met hún energie en werkplezier ook weer anderen inspireren. Dit vloeit voort uit het Lokaal Preventieakkoord dat Nijmegen in 2019 als eerste stad in het land sloot.

Van online workshop tot virtueel samen lunchwandelen

De deelnemende organisaties hebben deels een gezamenlijk programma, waaronder een verbindingsloop voor medewerkers. Ook hebben ze een aantal onderdelen van hun eigen programma’s voor elkaar opengesteld. Iedere organisatie heeft zijn eigen focus en legt zijn eigen accenten. Zo zijn er lezingen over mentale kracht, bewust eten en energiemanagement en fysieke trainingen. Uiteraard zijn alle activiteiten coronaproof en worden bijvoorbeeld de lezingen en kennissessies online aangeboden.

Groeimodel

Dit is het derde jaar dat de Nijmeegse vitaliteitsweek plaatsvindt. Het initiatief is van zes naar negen en dit jaar naar 21 organisaties gegroeid. Andere bedrijven en organisaties in Nijmegen die interesse hebben om volgend jaar aan te sluiten en mee te doen, zijn welkom.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Sinds 2017 gaan Nijmeegse instellingen, inwoners en bedrijven 10 jaar lang samen aan het werk om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op de gebieden: gezond gewicht, voldoende beweging, gezonde voeding, minder roken en bewuster alcoholgebruik, mentale fitheid en een schone, rustige en groene leefomgeving. Het doel van deze beweging is: gezonde Nijmegenaren in een gezonde stad én gezonde keuzes makkelijk maken voor iedereen.

www.wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden