'Kanonnen Karel en het verborgen buskruit'

Nijmegen - In de herfstvakantie kun je in De Bastei de speurtocht van Kanonnen Karel doen en op 18, 20, 21 en 25 oktober is de kans groot dat je Karel zelf tegen het lijf loopt.

In het jaar 1544 is aan de Waal een bastei gebouwd die vijanden moet afschrikken Nijmegen aan te vallen. Het is een grote stevige toren, vol met kanonnen. En Kanonnen Karel staat er klaar voor, nou ja, bijna... Er ontbreekt nog één ding, buskruit. En zonder kruit schiet je geen kogels! De bussenmaker heeft het geheim om buskruit te maken verdeeld over zes kisten. Die kisten staan ergens in De Bastei op geheime plekken. Zo kan het kruit niet in de verkeerde handen vallen. Karel wil buskruit maken, maar mag niet weg bij zijn kanon. Je weet nooit of de vijand komt… We zijn dus op zoek naar jonge speurders die Karel een handje helpen!

Karel zal je niet alleen op weg helpen met de speurtocht, maar ook met het helpen laden en afschieten van zijn kanon Barbaretta! Ook zal hij je de andere wapens laten zien waarmee de bastei vroeger verdedigd werd, zoals een haakbus en natuurlijk zijn zwaard.

De speurtocht in De Bastei duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor jonge museumbezoekers vanaf 8 jaar. Kosten: € 3,- (+ museumticket).

Ga naar debastei.nl/agenda voor alle informatie.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De entree bedraagt € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.

Noot voor de redactie: De meegestuurde foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten van de Ven via pr@debastei.nl.

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in De Bastei Academie. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden