Speciale tegel: 'Houd de lijn vrij!'

Nijmegen - Slechtziende en blinde mensen worden gehinderd in het verkeer, door obstakels die op geleidelijnen geplaatst worden. Dat is onveilig. En dit probleem wordt in coronatijd eerder groter dan kleiner. Daarom komt de gemeente Nijmegen op 15 oktober in actie, samen met verschillende organisaties voor mensen met een visuele beperking.

Speciale tegel

Op donderdag 15 oktober is het de internationale Dag van de Witte Stok. Een dag van acties voor bewustwording over de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor slechtziende en blinde mensen. Wethouder Bert Velthuis legt op die dag om 10.30 uur de eerste 'Houd de lijn vrij!'-tegel. Die komt te liggen bij de ingang van het MuZIEum, aan de Ziekerstraat 6b in Nijmegen.

Geleidelijnen geblokkeerd

Het komt maar al te vaak voor dat bijvoorbeeld winkelwagentjes, fietsen of reclameborden op geleidelijnen staan. En blinden en slechtzienden hun weg niet meer kunnen vervolgen. De stoeptegel met de tekst 'Houd de lijn vrij!' moet daar wat aan veranderen. Op strategische plekken in Nijmegen zal deze tegel worden geplaatst. Burgers kunnen ook zelf aangeven waar zij het nodig en nuttig vinden dat er een tegel komt. Dat kan via de gemeentelijke app “Meld en Herstel”.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van deze actie zijn de gemeente Nijmegen, Oogvereniging Gelderland, MuZIEum, Bartiméusfonds en Koninklijke Visio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden