<p>Het KSCC-Schipperscentrum is 13 oktober vanuit de Nijmeegse Waalhaven naar de werf Shipyard in Millingen gesleept voor keuring.</p>

Het KSCC-Schipperscentrum is 13 oktober vanuit de Nijmeegse Waalhaven naar de werf Shipyard in Millingen gesleept voor keuring.

(Foto: KSCC-Nijmegen )

Kerk op de helling

Nijmegen - In de Nijmeegse Waalhaven ligt het kerkschip de Jos Vranken. Dinsdag 13 oktober is het schip met de aanlegsteiger vanuit de Nijmeegse Waalhaven naar de werf in Millingen aan de Rijn gesleept. Daar wordt het kerkschip op de helling getrokken om de voorgeschreven periodieke keuring te ondergaan.

De Jos Vranken van het Katholiek Sociaal en Cultureel Centrum (KSCC) is de thuishaven van schippers, circusmensen en kermisexploitanten. Voor deze trekkende bevolking is de Jos Vranken hun parochiekerk.

Als alles volgens planning verloopt, zal aalmoezenier Bernhard van Welzenes op zondag 25 oktober om 11.00 uur aan boord van de Jos Vranken in de Nijmeegse Waalhaven weer voorgaan in de eucharistieviering. Tot die tijd is de parochie alleen telefonisch (024-37 77 575) of per email (info@kscc.nl) bereikbaar.

www.kscc.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden