Foto:

Digitaal meepraten over fusie Wijchen - Druten

Wijchen - De gemeente Wijchen onderzoekt een mogelijke fusie tussen de gemeente Wijchen met de gemeente Druten. Burgers kunnen hun mening geven tijdens draagvlakbijeenkomsten. Er komen nu ook andere mogelijkheden om uw mening te geven

"De draagvlakbijeenkomsten die gepland staan in het kader van de bestuurlijke toekomst, worden aangevuld met andere mogelijkheden om uw mening te geven. Dit als gevolg van de aanscherping van de coronamaatregelen", aldus burgemeester Marijke van Beek: "De geplande bijeenkomsten voldoen aan de richtlijnen. We besteden veel aandacht aan veiligheid. Maar we begrijpen dat niet iedereen wil of kan komen. Daarom bieden we alternatieven."

Op dit moment bekijkt de gemeente welke van de geplande draagvlakbijeenkomsten kunnen doorgaan. Wat veilig gebruik van de ruimte betreft voldoen de bijeenkomsten aan alle voorwaarden. De bijeenkomsten in dorpshuizen kunnen sowieso doorgaan. Voor de bijeenkomsten die gepland staan in horecagelegenheden is dat nog niet duidelijk.

Aanvullende mogelijkheden

Burgemeester Van Beek: "Naast de fysieke bijeenkomsten bieden we aanvullende mogelijkheden. Zo kan iedereen zijn mening vormen over een mogelijke fusie en die mening delen in een veilige en prettige omgeving. En maken we van de nood een deugd omdat we bij online mogelijkheden niet gebonden zijn aan een maximum aantal deelnemers."

Digitale koffie met Geert Gerrits en Willy Brink

De Drutense wethouder Willy Brink en de Wijchense wethouder Geert Gerrits nodigen iedereen uit op de koffie, op vrijdag 16 oktober. Een digitaal koffiemoment welteverstaan, waarin inwoners van de gemeenten Druten en Wijchen een bijdrage kunnen leveren aan het draagvlakonderzoek. Dit digitale koffiemoment is een van de aanvullingen op de bestaande mogelijkheden om je mening naar voren te brengen over de mogelijke fusie. De beelden van de draagvlakbijeenkomst die afgelopen dinsdag plaatsvond in dorpshuis ‘t Ballegoyke in Wijchen komen op 15 oktober beschikbaar via de websites.

Aanhaken via een livestream

Vrijdag 16 oktober om 14.30 uur zitten beide wethouders klaar voor 'koffiegasten' die willen aanhaken. Via een livestream kunnen inwoners en andere geïnteresseerden aansluiten. Aanmelden voor het digitale koffiemoment is niet nodig. Vrijdagmiddag om 14.30 uur kunnen mensen op www.druten.nl/samenvoeging en www.wijchen.nl/samenvoeging terecht om aan te sluiten.

Enquête over samenvoeging

Tot en met 20 oktober hebben kiesgerechtigden in de gemeenten Wijchen en Druten de mogelijkheid om de enquête over een samenvoeging in te vullen, twee dagen langer dan oorspronkelijk gepland. Hiermee kunnen zij hun mening geven over of ze een fusie een goed of slecht plan vinden, of bijvoorbeeld acceptabel onder voorwaarden. En over wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente. Mensen die de voorkeur geven aan een papieren vragenlijst kunnen deze tot en met donderdag 15 oktober opvragen bij I&O Research, via:

  • E: helpdesk@ioresearch.nl
  • Tel: 0800-0191 (gratis)
  • Bericht via WhatsApp: 06-86 82 62 08

www.wijchen.nl/samenvoeging

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden