Foto:
aangeboden door Pricewise.nl

Wandelroutes in Nijmegen: een sportief dagje uit

Nijmegen wordt omringd door natuur, waardoor er dichtbij de stad prachtige wandelingen te maken zijn. De zomerperiode is een mooie tijd om de natuur op te zoeken, van uitdagende routes door de bossen tot een half uurtje de benen strekken tijdens een stadswandeling. Dit zijn mooie wandelroutes in Nijmegen voor een sportief en gratis dagje uit.

Wandelen bij de Duivelsberg

De wandeling over de Duivelsberg is uitdagend en afwisselend. De route loopt langs akkers, door loofbos en langs de Filosofenbeek. De mooie route kent veel hoogteverschil en is redelijk inspannend maar met 2,8 kilometer niet al te lang. Er staan verschillende bankjes langs de wandelroute om van de omgeving te genieten. Het is niet mogelijk om te verdwalen want de route staat duidelijk aangegeven met rode tekens. Indien de signalering op sommige plekken ontbreekt kan men een stukje de groene route volgen. Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg is het startpunt van de route waar voldoende parkeerruimte is. Voor wandelaars die met de auto komen: je autoverzekering vergelijken valt aan te raden deze zomer. Er is namelijk meer pech door een toename van vakanties in eigen land.

Wandelroute Heumensoord

Wandelroute Heumensoord is een gevarieerde rondwandeling van 5,8 kilometer lang. De wandelroute loopt door een mooi bos- en heidegebied op een steenworp afstand van Nijmegen. Wandelaars komen langs de plek waar normaliter in juli 5000 militairen verblijven tijdens de Vierdaagse. De natuur zo dichtbij de stad is verrassend en de route is goed zonder kaart te lopen door de rode paaltjes te volgen. De wandelroute start bij de parkeerplaats aan de Beukenlaan, voor veel Nijmegenaren een herkenbaar stukje Heumensoord. De kenmerkende laan met monumentale bomen bestaat al meer dan 150 jaar.

Wandelroute rond de Hunnerberg

In Berg en Dal en Nijmegen-Oost liggen de resten van een vijf kilometer lange Romeinse waterleiding. Dit aquaduct is door de Romeinen aangelegd om vers water uit de bronnen te vervoeren naar de dorstige soldaten. De resten liggen nog altijd verscholen in het landschap en vormen het grootste Romeinse monument van ons land. De wandelroute rond de Hunnerberg leidt langs het aquaduct en is 6,9 kilometer lang. De route start aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal.

Stadswandeling door Nijmegen

Tijdens een stadswandeling (her)ontdekken Nijmegenaren de eigen stad. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en de rijke cultuurhistorie van de stad gaat maar liefst 2000 jaar terug. Toen streken de Romeinen hier neer en groeide Nijmegen uit tot de grootste stad van het toenmalige Nederland. De stadswandeling door de binnenstad komt onder andere langs de St. Stevenstoren, de middeleeuwse verdedigingstorens en de restanten van de oude stadswallen. Onderweg zijn er vele mogelijkheden om plaats te nemen op een terrasje om te genieten van een hapje of een drankje. Mocht je nou niet van wandelen in je eentje houden, dan kun je deze zomer ook deelnemen aan verschillende beweeglessen voor ouderen in Nijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden