<p>Sinan Can (links) en Martin Koolhoven.&nbsp;</p>

Sinan Can (links) en Martin Koolhoven. 

(Foto: LUX)

Jarige LUX trakteert op gratis livestream

Nijmegen - Een avond over de schurende werking tussen feit en fictie. Op zaterdag 31 oktober om 20.00 uur viert LUX haar 20-jarig bestaan met een tweegesprek tussen Sinan Can en Martin Koolhoven, waarin zij met elkaar en gasten aan tafel gaan over religie, intolerantie, Disney, troost, manipulatie en surrogaatbeleving. Zij delen hun favoriete fragmenten en live optredens met gasten en publiek. Gratis kaarten om deze avond online bij te wonen zijn verkrijgbaar via de website van LUX: lux-nijmegen.nl.

Schrijfster en actrice Nazmiye Oral is gespreksleider tijdens de avond. Deze zomer was zij te gast bij het televisieprogramma Zomergasten, waar zij zich nadrukkelijk uitsprak voor het aangaan van de dialoog met tegenstanders. In LUX gaat zij in gesprek met twee andere vrijdenkers: Sinan Can en Martin Koolhoven. Can is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA, bekend van onder meer De Arabische Storm en Bloedbroeders. In 2016 won hij de prijs Journalist voor de Vrede. Koolhoven is een Nederlands filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, naar de roman van Khalid Boudou, Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw en de in 2016 bekroonde western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde. Momenteel zendt de VPRO De kijk van Koolhoven uit, waarin hij filmcolleges geeft.

GRATIS KAARTEN VOOR LIVESTREAM

Vanwege het coronavirus is de avond beperkt toegankelijk voor publiek. LUX stelt daarom gratis e-tickets beschikbaar voor het bijwonen van het event vanuit huis via een livestream. Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via de website van LUX.

https://www.lux-nijmegen.nl/debat/jubileumavond-livestream/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden