D66 bezorgd ‘over overstekende schoolkinderen bij onveilige kruising Griftdijk’

Nijmegen - D66 Nijmegen maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van de weg de Griftdijk in Nijmegen-Noord. De partij maakt zich met name zorgen over de overstekende schoolkinderen.

“Vlakbij de kruising van de Griftdijk en de Zegelringweg is Kindcentrum De Uitdaging in gebruik, waarin een basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn gevestigd. Honderden kinderen steken dagelijks de onveilige weg over. D66 Nijmegen wil dat de gemeente ingrijpt”, aldus D66 fractievolger Amar Hemai die samen met raadslid Rachid Elhafi hierover vragen heeft gesteld aan B&W.

“Ook ouders uit de wijk maken zich zorgen. Zij vroegen de gemeente daarom eerder al om een oplossing. De gemeente nam daarop twee kleine verkeersmaatregelen: ze brachten markeringen aan op de rijbaan en plaatste twee verkeersborden. Deze hadden niet het gewenste effect”, stelt Hemai nu. “De verkeerssituatie blijft gevaarlijk.” Hemai wil daarom dat de gemeente aanvullende, zwaardere maatregelen neemt. Hij denkt hierbij aan een 30-km zone, een verkeersplateau en/of een interactieve oversteekplaats.

Hemai: “Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart naar school kunnen sturen. Daar hoort goede verkeersveiligheid bij. De huidige onveilige situatie is voor niemand goed: niet voor kinderen, niet voor ouders en niet voor weggebruikers.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten