'Dürer was here' in de Stevenskerk

Nijmegen - Van 24 oktober t/m 1 november houdt Galerie Door in de Zuiderkapel van de Nijmeegse Stevenskerk de tentoonstelling ‘Dürer was here’.

Voordat Albrecht Dürer zich ontwikkelde tot meester van de tekenkunst werd hij opgeleid tot goudsmid. Reden voor Galerie Door om behalve werk van hedendaags kunstenaar Uwe Poth ook enkele hedendaagse sieraadkunstenaars in de schijnwerpers te plaatsen.

Uwe Poth heeft een triomfboog voor Albrecht Dürer gebouwd om te vieren dat het dit jaar 500 jaar geleden is dat Dürer een bezoek bracht aan Nijmegen. Poth brengt zo een eerbetoon aan zowel Dürer als de Stevenskerk.

Publiek ziet houtsnijwerk, zeer verfijnde tekeningen, uiteenlopende technieken en subliem vakmanschap in thema's die variëren van natuur, portretten en het alledaagse tot architectuur. Schilderkunst en sieraadkunst vullen elkaar aan.

Kunstenaar Uwe Poth en Doreen Timmers (van Galerie Door) zijn beiden dagelijks tijdens de openingstijden aanwezig. U kunt zich via info@galeriedoor.nl aanmelden voor een veilige VIP rondgang langs de tentoongestelde kunstwerken. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten