<p>De Nijmeegse Isabel Meijering.</p>

De Nijmeegse Isabel Meijering.

(Foto:)

Nijmeegse in finale Project Rembrandt

Nijmegen - In het tweede seizoen van het NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder van Nederland. Uit 30 kandidaten werden zondag 25 oktober 10 talenten gekozen die zich de komende maanden het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Isabel Meijering uit Nijmegen wist het tot de laatste tien te schoppen.

Isabel (31) komt uit Nijmegen en is Youtuber; voor haar ASMR kanaal maakt ze ontspanningsvideo’s voor mensen die niet goed kunnen slapen of af willen schakelen van het drukke leven. Haar grote droom is om haar hobby en werk te combineren: leven als ASMR-coach én professioneel schilder.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. Hierbij worden ze gecoacht door docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar en docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Isabel werd gekozen in het team van docent Tyas, die haar tijdens het verdere verloop van het programma zal begeleiden. Hij typeerde haar als ‘leergierig’ en ‘gretig’.

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Online competitie & masterclasses

De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl.

Project Rembrandt wordt op zondagavond uitgezonden t/m 13 december om 20.25 bij de NTR op NPO 1.

https://projectrembrandt.ntr.nl/isabel/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten