Expositie werk dak- en thuislozen

Nijmegen - In de maand november is in het gebouw van Stip-Oost (voormalige bibliotheek aan de Elzenstraat 4 in Nijmegen) een expositie te zien van werk gemaakt door bezoekers van het Kruispunt in Nijmegen. Getoond worden schilderijen, tekeningen en foto's.

Het Kruispunt is een stichting die zich inzet voor dak- en thuislozen in Nijmegen. Dit door middel van straatpastoraat, koffie en thee brengen in de binnenstad zodat mensen even met elkaar en met medewerkers en vrijwilligers een praatje kunnen maken, verzorgen van uitvaarten voor overledenen zonder familie of anderen die voor ze zorgen, geestelijke verzorging en projecten.

Kruispunt had, tot Covid-19 toesloeg, meerdere keren per week in de Titus-Brandsmakapel een open inloop waar mensen konden koffiedrinken, eten, praten of schilderen. "Dat kunnen we op dit moment niet meer doen, maar wel het werk laten zien. Het zal u verbazen hoe bijzonder, uiteenlopend en spontaan dit werk is! De tekeningen, schilderijen en foto’s, vertellen iets over de leefwereld van de mensen die het maken: wat houdt iemand bezig, waar put hij zijn hoop uit, of juist niet? Wat betekent iemands geboorteland of -stad voor hem?"

Opening: zondag 1 november 16.30-18.30 uur. Verder geopend maandag t/m donderdagmiddag; woensdagochtend; maandag- en woensdagavond 19.00-20.00 uur; zaterdag 10.30-12.00 uur.

De corona-maatregelen zijn van toepassing: er is een maximum aantal personen dat tegelijkertijd in dezelfde ruimte aanwezig mag zijn, en de afstandsregels moeten in acht worden genomen. Voor de zekerheid: Je kunt de Stip bereiken ma/vr 09-17.00 uur op 024-3502000. In de Corona tijd kun je tijdelijk ook appen of WhatsApp videobellen naar 06-1343 3934.

www.kruispuntnijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden