<p>Danny Smink van bierbrouwerij Oersoep schenkt het succesvolle bokbier Sexy Motherbrocker in.</p>

Danny Smink van bierbrouwerij Oersoep schenkt het succesvolle bokbier Sexy Motherbrocker in.

(Foto: Ellen Koelewijn)

Bier Oersoep lekkerste Gelders bokbier?

Het lekkerste bokbier van Gelderland kan deze herfst zomaar eens uit Nijmegen komen. Brouwerij Oersoep maakt met Sexy Motherbocker goede kans op die titel. Het is een bier dat bekend staat om zijn volle nootachtige en geroosterde karakter met een alcoholpercentage van 8,4 procent.

Het assortiment van Oersoep bestaat uit vier vaste bieren en elke maand een tijdelijk nieuwe smaak. Al is de brouwerij bezig om aan het smaakpalet twee vaste bieren toe te voegen. Het zijn bieren die vallen binnen het Oersoep smaakprofiel. De vier elementen zijn: dorstlessende droogheid, heerlijke hoppigheid, een fris zuur briesje, funky soul.

“Bij het ontwikkelen van een nieuwe smaak gaan we uit van de bieren die we zelf lekker vinden, zegt Marketing en Salesmanager Danny Smink. “We hebben een hekel aan zoete bieren. We kiezen voor bieren waar ten minste een van de vier smaakprofielen van Oersoep in zit. Dat maakt het lastig er een vaste bierstijl aan te koppelen.”

Zwaardere bieren

Zomers bevatten de bieren veel frisse en fruitige smaken, ’s winters verandert dit in wat zwaardere en verwarmende bieren.

“Als team bedenken we alle nieuwe bieren. De gedachte daarbij is: wat vinden we tof om uit te werken. Het is elke keer experimenteren qua smaak maar we hebben nu zoveel ervaring dat we weten hoe we het brouwproces moeten aanpakken. Sander Kobes is de brouwmeester. Hij schrijft de recepturen.” Sander Kobes en Kick van Hout zijn de eigenaren van Oersoep.

Eigen smaak

Ook Sexy Motherbocker heeft een eigen smaak. “Je proeft geroosterde noten en chocolade. Het is een Duitse Dobbelbock”, zegt Danny Smink. “We doen niet zo heel vaak mee aan wedstrijden. Wel zijn onze bieren enkele keren in de prijzen gevallen. In de verkiezing van ‘Beste bokbier van Gelderland’ staan we er wat de publieksscore betreft goed voor. Daar komt het oordeel van de jury nog bij en dat cijfer telt zwaarder”, aldus Danny Smink.

Met Sexy Motherbocker is Brouwerij Oersoep in de race voor de titel ‘Beste bokbier van Gelderland’. De tegenstanders komen onder meer uit Winterswijk, Groesbeek, Groenlo, Elburg, Putten en Voorthuizen. Philip Arts is de initiatiefnemer van de verkiezing. Naast het publiek is er een vakjury. Bierliefhebbers kunnen online een stem uitbrengen op www.bestebokbiervangelderland.nl Je kunt een Bok Box kopen met de deelnemende bieren. Met de aankoop steun je het goede doel Beer Geeks Beat ALS.

(Tekst: Vincent Bos)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden








Nieuwsoverzicht

Meer berichten