Nijmeegse basketballsters in EK-selectie

Nijmegen - Bondscoach Hakim Salem heeft de selectie bekendgemaakt voor het tweede EK-kwalificatiewindow van de Orange Lions volgende maand in Amsterdam. In het 14-koppige team heeft hij twee Nijmeegse basketbalsters opgenomen: Laura Westerik en Charlotte van Kleef. De Nederlandse basketbalsters spelen donderdag 12 en zaterdag 14 november tegen Slowakije en Hongarije. De vrouwen zijn volop in de race voor een ticket voor EuroBasket 2021.

Salem heeft zeventien speelsters opgeroepen, waarvan er veertien de ‘bubbel’ in gaan, die wordt gecreëerd om de twee kwalificatiewedstrijden af te kunnen werken. De internationale basketbalbond FIBA heeft de Nederlandse Basketbal Bond aangewezen als gastheer voor het tweede window. Onder normale omstandigheden zouden de Orange Lions twee uitduels hebben gespeeld. Nu zijn dat dus twee thuiswedstrijden geworden.

In november 2019 won Nederland al thuis van Hongarije. Om deelname aan het Europees Kampioenschap af te dwingen moeten de Lions eerste worden in hun groep, of bij de vijf beste nummers twee horen. De laatste keer dat de Nederlandse vrouwen meededen aan het EK was in 1989.

De internationals Westerik en Van Kleef begonnen hun basketbalcarrière lang geleden bij basketbalvereniging Wildcats Nijmegen, waarna ze deze vervolgden bij het Bemmels Lekdetec.nl/Batouwe. Zij hebben beiden alle nationale jeugdselecties doorlopen en maken al enige tijd deel uit van Nederlandse vrouwenselectie. Inmiddels hebben beiden ook al een aantal jaren buitenlandervaring. Westerik (21) speelt voor het derde seizoen bij de Duitse topploeg Herner TC, Van Kleef (24) heeft voor een Olympisch 3x3 avontuur gekozen na 2 seizoenen in Australië en België. Van Kleef komt daarnaast uit voor de meervoudig Nederlands kampioen Landslake Lions.


https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/selectie-orange-lions-voor-nederlandse-bubbel-bekend-gemaakt/


https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/basketbalsters-ontvangen-hongarije-en-slowakije-nederlandse-bubbel/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten