<p>Pleegouders gezocht!</p>

Pleegouders gezocht!

(Foto: Stockfoto)

Rijk van Nijmegen werft nieuwe pleegouders

Nijmegen - Vandaag start de week van de pleegzorg. "Dit is een belangrijke week want nieuwe pleegouders zijn hard nodig in deze regio. Daarom is de gemeente Nijmegen samen met buurgemeenten gestart met een campagne om meer pleegouders te werven. De landelijke week van de pleegzorg vraagt aandacht voor het tekort aan pleegouders", aldus de gemeente Nijmegen.

Er wordt stevig ingezet: een nieuwe website moet potentiële pleegouders sneller en beter van informatie voorzien, in de stad hangen posters, en er hangen banieren bij basisscholen om pleegouders te werven. Deze week gaan wethouders in de regio langs bij pleegouders om ze persoonlijk te bedanken voor hun werk. Elk pleeggezin krijgt een bedankje en waardering voor het opvangen van kinderen. Die komt in de vorm van een brief van alle wethouders met een VVV bon en biologische koekjes van Stichting Bakkerscafé van Pluryn.

"Er zijn te weinig pleegouders in de regio Rijk van Nijmegen. Soms gaat het thuis even wat moeilijker. Dan kunnen kinderen tijdelijk of voor langere of kortere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Dan is het fijn dat een kind terecht kan in een ander gezin. Het liefst in hun eigen buurt, dorp of stad, zodat ze hun eigen school kunnen blijven bezoeken en hun eigen vriendjes kunnen blijven zien. Een fijne leefomgeving, waar ze mogen zijn, tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen."

Melissa, de moeder van het pleeggezin op de posters in de stad, werd sinds de lancering van de campagne een pleegzorg influencer en beantwoordt nu op internet vragen van belangstellende ouders.

Wethouder Grete Visser: “Ik was bij mevrouw Segboer-Reijnen en Vigo uit Nijmegen. Het is zo fijn om te zien dat kinderen goed opgevangen kunnen worden, voor de rest van hun kindertijd of voor zolang als nodig is!”

Mevrouw Segboer-Reijnen kwam ooit via een advertentie in de krant in aanraking met het pleegouderschap. Ze heeft al veel kinderen opgevangen. Soms alleen op een woensdagmiddag, in de weekenden of een crisissituatie, soms ook voor langere tijd.

Vanaf dit jaar heeft gemeente Nijmegen een structureel het pleegzorgcompliment ingevoerd. Dit betekent dat de pleegouders jaarlijks een bedankje kunnen verwachten van de gemeente.

www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten