Online theatervoorstelling over jonge mantelzorgers

Nijmegen - Theatergroep Bint speelt dinsdag 1 december de voorstelling ‘What if…’ om 19.30 uur via een gratis livestream. ‘What if…’ laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling maakt jongeren, ouders, docenten en professionals bewust van dilemma’s en zorgen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen.

De voorstelling wordt georganiseerd door Indigo in samenwerking met Gemeente Nijmegen, Bindkracht10 en Mantelzorg Nijmegen en is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van (jonge) mantelzorgers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@indigogelderland.nl. U ontvangt dan een link voor de livestream.

Wat als jij je moeder eten geeft, in plaats van andersom? Wat als jij na school niet kunt afspreken met leeftijdsgenoten omdat je voor je zieke broertje moet zorgen? Wat dan? ‘What if…’ maakt voelbaar wat de impact van het zijn van een jonge mantelzorger kan zijn. De voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar. Na afloop van de voorstelling wisselt het publiek met elkaar in kleine groepjes hun eigen ervaringen uit.

“De voorstelling was raak, een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het kan zijn om jonge mantelzorger te zijn. De jonge mantelzorgers zeiden: alles is herkenbaar, ik zou willen dat mijn docenten dit zagen….”, aldus een bezoeker van de voorstelling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden








Nieuwsoverzicht

Meer berichten