Nijmegen gaststad voor EK Wielrennen voor studenten

Nijmegen - In Nijmegen en omstreken zou in juni het WK Wielrennen en Mountainbiken voor studenten plaatsvinden. Corona gooide roet in het eten. De organisatie laat nu weten dat voor volgend jaar een ander evenement op de sportkalender staat: een Europees Kampioenschap en wel het European Universities Cycling Championship 2021. Het evenement is van 8 tot en met 13 juni 2021.

“De deelnemers die we voor het WK verwachtten uit Australië, Zuid-Afrika, Amerika, China en Japan, moeten we helaas teleurstellen; zij zijn niet meer welkom. Maar verder houden we vast aan exact hetzelfde concept als de bedoeling was in 2020”, zo laat de organisatie weten. Met de transitie van WK naar EK heeft de organisatie, grotendeels bestaand uit studenten, tevens een primeur: nog nooit eerder werd er onder de vlag van de Europese studenten sportbond EUSA een EK in de disciplines mountainbiken en wielrennen georganiseerd.

Van 8 tot en met 13 juni 2021 komen de beste fietsende studenten van Europa naar Nijmegen en en omstreken om met elkaar te strijden om de Europees Kampioenstruien en medailles. Gestreden wordt in vier disciplines, te weten de individuele tijdrit, een wegwedstrijd, de Mountainbike Eliminator en de klassieke mountainbike cross-country race. "Met name de Mountainbike Eliminator belooft spektakel. Dit korte, snelle en spectaculaire nummer is de laatste jaren steeds populairder geworden. Door deze discipline op te nemen in het programma met als locatie de universiteitscampus, speelt de organisatie in op de wensen en behoeften van de jonge, moderne sportliefhebber."

"Door de continu wisselende maatregelen rondom het Coronavirus, moeten we van moment tot moment blijven kijken wat er wel en niet mogelijk is met betrekking tot het evenement. We zijn in staat een Corona-proof evenement te organiseren, tenzij de overheid te zijner tijd besluit dat evenementen in zijn geheel niet mogen plaatsvinden”, legt de organisatie uit. “Richting de deelnemers spelen we in op deze onzekerheid door frequent met ze te blijven communiceren via nieuwsbrieven, onze website en social mediakanalen en de garantie te geven dat het inschrijfgeld wordt geretourneerd als het evenement moet worden gecanceld.”

Een evenement voor elke Nijmegenaar

De organisatie richt zich niet enkel op topsporters. “We willen het evenement niet onopgemerkt voorbij laten gaan in Nijmegen en zetten ons daarom in ook zoveel mogelijk basisscholieren, studenten en senioren uit onze regio te activeren rondom het evenement. In samenwerking met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen worden er, net als eerder al voor het WK, side-events georganiseerd in aanloop naar juni 2021.”

De Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland ondersteunen de maatschappelijke doelstellingen van het evenement met een financiële bijdrage. Voor de verdere exploitatie van het evenement berust de organisatie op deelnemersgelden en sponsorinkomsten.

www.eucc2021.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten