<p>De anderhalf jaar oude Asiya is verdrietig omdat ze bij de kinderboerderij De Goffert een gesloten poort treft.</p>

De anderhalf jaar oude Asiya is verdrietig omdat ze bij de kinderboerderij De Goffert een gesloten poort treft.

(Foto: Ellen Koelewijn Fotografie)

Corona: gesloten deuren

Nijmegen - De ezels, cavia’s en konijnen moeten het doen zonder publieke belangstelling. Op kinderboerderij De Goffert is het vanwege de coronamaatregelen rustiger dan op andere dagen. Al zijn de assistent-medewerkers van zorgorganisatie Driestroom er natuurlijk wel om de dieren goed te verzorgen.

 Het besluit van het kabinet Rutte om doorstroomlocaties twee weken te sluiten treft pretparken, musea, bibliotheken en dus ook kinderboerderij De Goffert in Nijmegen. “Voor de assistent-medewerkers van Driestroom blijven we open. Voor hen is structuur immers belangrijk”, zegt coördinator Nikki.

Niet schrikken

De maatregelen van de overheid kwam niet helemaal onverwacht. Er werd al over gesproken. “Het was voor ons niet echt schrikken. Bovendien dachten we daar zelf ook al over na. Vooral omdat we voor onze mensen elke keer de regels moeten herhalen dat ze op moeten letten.”

Dat de kinderboerderij voor het publiek nu even op slot zit is goed merkbaar. “Want er komen dagelijks veel opa’s en oma’s met de kleinkinderen kijken. Zeker in de vakanties is het altijd druk. Dat komt zeker ook omdat dit een hele grote kinderboerderij is”, zegt Nikki.

MuZIEum

Een gevoel van machteloosheid kwam over de medewerkers van MuZIEum in Nijmegen na het bericht dat de deur twee weken dicht gaat. Ze hopen vooral dat het bij die twee weken blijft.

Het museum trok vorig jaar 42.000 bezoekers. “Dat aantal wordt dit jaar natuurlijk niet gehaald omdat we in het voorjaar ook al lang dicht waren”, zegt Elise Jacobs, marketing- en communicatiespecialist. “We hadden in de zomerperiode wel hele mooie bezoekersaantallen. We merken alle coronamaatregelen wel. Bedrijven en scholen blijven weg.” Het museum had voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo is éénrichtingsverkeer ingesteld en worden bezoekers in blokken ontvangen. “Nu is onze blik gericht op 19 november. We hopen dat we vanaf die datum weer open kunnen”, aldus Elise Jacobs.

Een sluiting van twee weken is nog wel te overzien, zegt Michiel Hustinx, hoofd bedrijfsvoering van museum De Bastei in Nijmegen. “Gelukkig zien de nieuwe besmettingscijfers er op dit moment wat gunstiger uit, zodat we hopen dat de sluiting beperkt blijft.”

“We hadden al veel maatregelen genomen zodat het bezoek aan De Bastei zo veilig mogelijk kan verlopen. We hebben speciale routes ingesteld, letten op het dragen van mondkapjes en zorgen voor goede hygiëne. De maatregelen van de overheid zijn met name bedoeld om het aantal reisbewegingen terug te dringen. Als we straks weer open mogen, richten we onze marketing speciaal op de regio.”

Net als bij andere musea was bij De Bastei de horeca al dicht. Ook hier is er begrip voor de maatregelen die het kabinet Rutte getroffen heeft om het coronavirus in te dammen.

(Tekst: Vincent Bos)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden