Foto:
aangeboden door Boxss

Hoe opslag naar je toe kan komen en toch extern kan zijn

Veel mensen hebben op z’n minst tijdelijk te maken met een overschot aan spullen die ze niet thuis kwijtkunnen. Het is niet voor niets dat self storage de laatste jaren zo enorm populair geworden is. De traditionele vorm van self storage houdt in dat je een opslagbox van een bepaald formaat huurt en daar je eigendommen naartoe brengt. Maar wist je dat je opslagbox ook naar je toe kan komen en toch extern opgeslagen kan worden?

Opslag die naar je toe komt

Er bestaan ook opties voor opslag in Nijmegen waarbij je niet zelf je spullen naar de opslaglocatie hoeft te vervoeren. In plaats daarvan maak je een afspraak voor een moment dat het opslagbedrijf in kwestie een opslagcontainer naar jouw adres komt brengen. Deze container kun je dan zelf bij je woning of bedrijf vullen met de spullen die je extern wilt opslaan. Als je klaar bent, wordt de container weer opgehaald en naar de opslaglocatie gebracht. Wanneer je je spullen weer uit de opslag wilt halen omdat je ze weer kwijt kunt (bijvoorbeeld na een verbouwing of renovatie), wordt de container naar het gewenste adres gebracht, en dan kun je hem zelf weer leeghalen. Daarna wordt de lege container weer opgehaald.

Handig bij verhuizing

Dat laatste punt is natuurlijk extra interessant. Het adres waar de volle container naartoe gebracht wordt hoeft dus niet hetzelfde adres te zijn waar hij gevuld en opgehaald is. Dat betekent dat je deze vorm van opslag op een hele handige manier kunt inzetten bij een verhuizing. Zeker wanneer je tijdelijk kleiner behuisd bent vanwege een overgangsperiode tussen twee woningen, of na het verbreken van een relatie. Je eigendommen worden bij je opgehaald zodat je ze uit de weg hebt, en als je je nieuwe woning hebt, worden ze daar naartoe gebracht. Je hebt dan mogelijk niet eens een verhuisbedrijf nodig.

Punt van aandacht: verzekering

Dat je je spullen ergens onder kunt brengen waar ze achter slot en grendel staan en er brandbeveiliging is, wil niet zeggen dat je spullen ook verzekerd zijn. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn. Het is wel zo dat sommige opslagbedrijven een verzekering voor je afsluiten wanneer je opslagruimte bij hen huurt. Dit wordt dan doorberekend in de huur. Toch is het goed om te kijken naar de voorwaarden van die verzekering én het te vergelijken met je eigen inboedelverzekering. Veel inboedelverzekeringen dekken eigendommen in self storage beperkt. Dat gaat dan met name over hoelang die eigendommen op een externe locatie verzekerd blijven. Dat kan per verzekeraar sterk verschillen. Als je inboedelverzekering je eigendommen lang genoeg dekt, kies dan niet voor een aanvullende verzekering bij een opslagbedrijf.

Deze vorm van opslag biedt natuurlijk ook uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben en het er niet bij kunnen hebben dat ze met spullen moeten gaan heulen. Geldt dit voor jou, dan is het zeker het onderzoeken waard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten