Foto: Ubbink, Marn

Cliënten Woonvorm Wijchen en Brinkidee genieten van nieuwe Duofiets

Wijchen - Even samen met een bewoner op de fiets naar het centrum van Wijchen. Het kan dankzij de nieuwe duofiets van Woonvorm Wijchen en dagbesteding Brinkidee vanuit wijkcentrum de Brink in Wijchen. En daar wordt nu al volop van genoten: “Helaas zit het weer niet altijd mee, maar die paar keer dat het wel kon was het echt fantastisch!” 

Al langer speelden Woonvorm Wijchen - een locatie van Pluryn voor mensen met lichamelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel en dagbestedingslocatie Brinkidee met het idee om een duofiets aan te schaffen: “We hebben er al eerder naar gekeken”, legt Nicole Swinkels, werkzaam bij Woonvorm Wijchen, uit: “Maar dat was toen financieel niet haalbaar. Dankzij een mooie bijdrage van FNO klein geluk en Stichting Buitenkans is het nu wel gelukt. En daar zijn we hartstikke blij mee.”

Net als vroeger

“Voor veel van onze cliënten geldt dat zij door hun beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Maar een ritje op de duofiets is wel mogelijk.” Op de fiets is het weer even net als vroeger: “We zien ze helemaal opfleuren op de fiets. Die bewegingsvrijheid die ze ooit hadden, keert op de fiets even weer helemaal terug. Bovendien is het ook gewoon een gezellige sociale en – niet onbelangrijk – actieve activiteit. Samen met een familielid, vrijwilliger of begeleider een kop koffie drinken in het dorp of een kamerplant uitzoeken in het tuincentrum. Met de duofiets kunnen onze cliënten nog meer meedoen in de samenleving. En dat vinden we heel belangrijk!”

Woonvorm Wijchen en Brinkidee zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om samen met bewoners op de duofiets te fietsen. Neem voor meer informatie contact op met Woonvorm Wijchen via tel. 088 - 779 32 80.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden