Foto:

Winterschool lezingen door Herenboeren Nijmegen

Nijmegen - Herenboeren Nijmegen start een Winterschool met elke 3e donderdag van de maand een inhoudelijke lezing, gratis. Deskundigen leren ons over diverse onderwerpen die belangrijk zijn voor een gezond landbouwsysteem. De eerste Winterschool lezing is op donderdagavond 26 november van 20.00 tot 21.30 uur. Bioloog Emile Hagelen is de spreker en gaat in op de gezonde bodem. 

Gezonde bodem.

Hagelen gaat in op wát een gezonde bodem is, vertelt over de stikstofproblematiek en legt de relatie tussen bodem en landbouw en bodem en natuur. Na zijn lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Emile Hagelen werkt als redacteur voor het tijdschrift Bodem, is vrijwillig ‘toezichthouder’ bij Stichting Taurus en is secretaris bij Stichting Ecologische Landbouwprojecten in Ghana. Daarvoor deed hij veldonderzoek, werkte in het onderwijs en 30 jaar bij de overheid.

Aanmelden

Aanmelden voor de 1e lezing hoeft niet maar zorg dat je een paar minuten voor aanvang op de Zoom link klikt die op de website van Herenboeren Nijmegen komt te staan: www.nijmegen.herenboeren.nl.  

Noteer in je agenda!

Noteer de volgende Winterschool-lezingen alvast in je agenda: op 17 december volgt een lezing van Prof. Dr. Hans de Kroon over biodiversiteit, 21 januari wordt nog ingevuld en op 18 februari spreekt de boer van de Herenboerderij De Vlinderstrik (Rotterdam).

Over Herenboeren Nijmegen

Bij Herenboeren Nijmegen kunnen zich 200 huishoudens oftewel leden aansluiten. Met elkaar starten we een gemengd bedrijf: de herenboerderij produceert voor haar leden groenten, aardappelen, fruit, eieren en (voor wie wil) vlees. De leden hebben een boer of boerin in dienst die het land bewerkt en voor de dieren zorgt. Meewerken mag maar hoeft niet. De leden én de boer bepalen met elkaar wat er wordt geproduceerd. Ondertussen hebben ruim 600 mensen zich aangemeld voor de nieuwsbrief en zijn er al 120 intentieverklaringen getekend, d.w.z. deze mensen zijn lid van Herenboeren Nijmegen. Het is nog niet bekend waar de boerderij komt, daar wordt nu hard aan gewerkt. Geïnspireerd en geïnteresseerd? Neem een kijkje op de website www.nijmegen.herenboeren.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden