Miranda aan het dot-painten
Miranda aan het dot-painten (Foto: Miranda Verlaan)

Dot-painten; ontspannen hobby voor jong en oud

Wijchen - Dot-painten is “hot”! Het stippen zetten is heerlijk ontspannend, het helpt je hoofd tot rust te brengen en daarnaast heb je al snel een leuk resultaat. 

Dot-painten komt eigenlijk uit Australië waar de aboriginals door middel van stippen hun verhalen vertellen en zo de mooiste creaties maken. En ook Staphorst staat bekend om hun stipwerk. 

Inmiddels is het een hobby voor jong en oud geworden waarbij allerlei materialen en voorwerpen van stippen worden voorzien. Denk aan stenen maar ook glas en porselein. Er worden grote mandala’s gestipt op canvas. Maar ook sieraden, tafeltjes, houten waxinelichthouders, je telefoonhoesje of agenda. Er valt zo veel te stippen! 

De techniek is eenvoudig aan te leren en je hebt maar weinig materiaal nodig. Hierdoor kun je gemakkelijk even een uurtje dot-painten (maar ook een hele dag!) 

Wil je meer weten over deze hobby? Kijk eens op de website van Stippenfeest. Ik verkoop startpakketjes voor thuis met een uitgebreide handleiding en alle materialen die je nodig hebt om te beginnen met stippen.

Of misschien zie ik je binnenkort wel op een workshop in Wijchen of op locatie (ook leuk als teamuitje of kinderfeestje!) 

www.stippenfeest.info

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten