Finalisten van de Cirkel Rijk van Nijmegen 2020 bekend

Nijmegen - Drie bedrijven zijn dit jaar in de race voor de Cirkel 2020, de prijs voor de organisatie in het Rijk van Nijmegen die zich op het gebied van circulair ondernemen het meest onderscheidt, door de impact die de organisatie heeft op het grondstofgebruik. De herbestemming van auto-onderdelen van Bart Ebben, de milieuvriendelijke uitvaartkist van FAIR Coffins en circulariteit in de gebouwde omgeving van ORGA architect staan in de finale.

De prijsuitreiking van de Cirkel is op donderdag 10 december tijdens het Circulaire Economie Festival. Een vakjury onder leiding van wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal, beslist wie er met de circulaire award naar huis gaat.

Finalisten

De finalisten lopen dit jaar uiteen van de demontage van auto-onderdelen tot milieuvriendelijke uitvaartkisten. Het bedrijf Bart Ebben uit Malden doet elke dag zijn best zoveel mogelijk auto-onderdelen een herbestemming te geven. Onderdelen en grondstoffen die ze er in het bedrijf niet kunnen hergebruiken, worden opgehaald door bedrijven die ze als grondstoffen voor hun afnemers of producten inzetten. FAIR coffins ontwikkelt milieuvriendelijke betaalbare uitvaartproducten. Alle materialen zijn biologisch afbreekbaar en hebben een eerlijke herkomst. In de sociale werkplaats werken ze samen met Stichting Driestroom met 20 mensen die ze naar vast werk begeleiden. ORGA is een Nijmeegs ecologisch architectenbureau dat al 10 jaar circulariteit in de gebouwde omgeving integreert. Hieronder verstaat het ‘dat je circulair moet ontwerpen, circulair moet bouwen en anderen laat zien hoe het moet.’ 


De Cirkel 2020

De prijs is een initiatief van de RvN@ Circulaire Raad en wordt mede mogelijk gemaakt door Dar, en Rabobank. Dit jaar draagt de jury de award op aan Gerard van Gorkum, voormalig directeur ARN BV. Zijn naam is aan de prijs verbonden als dank voor zijn jarenlange inzet als aanjager van de circulaire economie, Rijk van Nijmegen. Naast de voorzitter Sylvia Fleuren bestaat de jury verder uit Pierre Guelen, CEO Planon, Jan Jonker, professor Radboud Universiteit, specialist op gebied Circulaire economie en Maarten Schoenaker, wethouder Heumen en voorzitter werkgroep circulair regio Arnhem/Nijmegen.

 

Uitreiking tijdens Circulaire Economie Festival

Op donderdag 10 december wordt het Circulaire Economie Festival online uitgezonden. Dit Festival wat oorspronkelijk fysiek zou plaatsvinden, trekt jaarlijks circa 500 bezoekers. Het ochtendprogramma met de finale, wordt live uitgezonden vanuit de studio bij ARN in Weurt. Meer informatie en het programma van het festival op smartcircle.org/circulareconomy.

 


 Noot voor de redactie:
Voor meer informatie over de Cirkel kunt u contact opnemen met Martijn de Haas, programmamanagement circulair RvN@ en via 06 53 58 97 14 of communicatie@rvnhub.nl.

De informatie verzonden met dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde en gebruik door hen die niet gerechtigd zijn van de informatie kennis te nemen, is verboden. Indien u niet de geadresseerde bent of niet gerechtigd bent tot kennisneming, is openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden, niet toegestaan, en wordt u verzocht de afzender daarvan op de hoogte te brengen en het bericht te vernietigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden