Wethouder Grete Visser reikt symbolisch Lokaal Compliment uit aan Roy Langenberg, gewaardeerd vrijwilliger bij Doornroosje
Wethouder Grete Visser reikt symbolisch Lokaal Compliment uit aan Roy Langenberg, gewaardeerd vrijwilliger bij Doornroosje (Foto: Gemeente Nijmegen)

Sfeervol online feest: Lokaal Compliment 2020!

Nijmegen - Het Lokaal Compliment ging dit jaar op 13 november online. Het werd een spetterende avond, met veel vrijwilligers die vanuit huis meededen.

De digitale slingers hingen, vele vrijwilligers waren ingelogd en Bennie Solo bracht de sfeer er meteen goed in. Met humor, liedjes en een spetterende presentatie in zijn blauwe glitterpak en giga plateauzolen pakte hij de kijkers vanaf het begin bij de lurven. Het werd echt interactief: veel kijkers thuis kwamen aan het woord, er werd volop gechat en veel gelachen. Het online vrijwilligersfeest werd een succes!

Uitreiking Lokaal Compliment

Wethouder Grete Visser reikte het symbolische Lokaal Compliment uit, als dank aan alle Nijmeegse vrijwilligers. Roy Langenberg, vrijwilliger bij Doornroosje, nam het bijbehorende boeket in ontvangst. De gemeente koos dit jaar als symbool voor Doornroosje, en voor Roy, om speciaal de sector Kunst en Cultuur een hart onder de riem te steken. Door de coronacrisis ligt vrijwel alles hier stil. Toch zoeken mensen als Roy (in het dagelijks leven operator bij NXP) flexibel naar manieren om een bijdrage te leveren. En dat geldt voor het vrijwilligerswerk in zijn geheel, dat een gevoelige klap heeft gekregen.

Zoals de wethouder zei: “We zetten een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje, als symbool voor al die vrijwilligers die het leven mooier maken. Maar we hebben deze avond meerdere reden voor een online feestje. Want de Vrijwilligerscentrale Nijmegen bestaat 40 jaar. Daar ben ik heel erg blij mee, en ook met de 68.000 vrijwilligers die we in onze stad hebben!” Kort ging de wethouder nog in op het Nationale jaar voor Vrijwillige inzet dat 2021 wordt. Het hele jaar 2021 zal alles wat vrijwilligers doen voor onze stad extra aandacht krijgen.

Mirjam Kaptein, directeur van de Vrijwilligerscentrale, benadrukte hoe belangrijk vrijwilligers zijn, ondanks de tegenslagen in deze tijd. Heel veel dank dan ook, voor iedereen die zich vrijwillig inzette in 2020. En vandaar ook dit feest; een leuke avond, ondanks alle beperkingen!

De avond in het kort

Er werd een quiz gespeeld waarbij kijkers via hun telefoon meerkeuzevragen konden beantwoorden. De vragen waren gevarieerd: van muziekvragen tot echt Nijmeegse weetjes. Hoeveel hoogteverschil zit er bijvoorbeeld in het Kronenburgerpark? Wie hier koos voor 14 meter had het bij het rechte eind! Cabaretier Joop Vos bracht tussendoor met liedjes en sketches een ode aan de vrijwilligers én hun partners.

Daarna kwamen de bingokaarten op tafel. Bennie draaide aan het bingo-rad en las de getallen voor. De winnaars worden beloond met een lekkere taart!

Marcel Rözer, columnist bij de Gelderlander, onderbrak de bingo nog even met een prachtige column. Deze stond op zaterdag 14 november in verkorte vorm in de krant. De volledige versie is hier te lezen.

Bennie Solo sloot de avond af met ‘Het kleine café aan de haven’. De kijkers zongen luidkeels mee.

De taarten gaan onder andere naar Avond4daagse kernteam Noord, Scouting Lent, de DAR en de huiskamer bij het RIBW.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden