<p>poster IkPas Battle met Hubert Bruls </p>

poster IkPas Battle met Hubert Bruls

(Foto: )

Nijmegen daagt Tilburg uit: eerste ‘IkPas Battle’ van start

Nijmegen - Nijmegen daagt de stad Tilburg uit om in de maand januari mee te doen aan de IkPas Battle. Met zoveel mogelijk inwoners, studenten en werknemers een maand je alcoholgebruik op pauze zetten! Iedereen kan meedoen. Dat doen bijvoorbeeld burgemeester Bruls, nachtburgemeester Cees de Beer en Bertine Lahuis, voorzitter raad van bestuur van het Radboudumc. De inschrijving is vandaag van start gegaan.

Vanuit het Lokaal Preventieakkoord ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ is het idee voor de IkPas Battle ontstaan. De battle sluit naadloos aan bij het thema ‘Aanvaardbaar alcoholgebruik’, één van de zeven thema’s van het Lokaal Preventieakkoord. We willen dat de keuze om alcohol te drinken een meer bewuste keuze is, waarbij mensen weten wat het effect op hun gezondheid is.

Primeur

Beide steden zijn redelijk vergelijkbaar, met veel studenten op MBO-, HBO- en universitair niveau en veel actieve maatschappelijke instellingen en bedrijven. De strijd kan dus spannend worden bij deze stedenbattle waarvan Nijmegen en Tilburg de primeur hebben. De Nijmeegse ambassadeurs motiveren zoveel mogelijk mensen om mee te doen en gaan natuurlijk voor de winst! Nijmegenaren, doe mee aan deze speciale Dry January en zet in januari 30 dagen je alcoholgebruik op pauze.

Dubbele uitdaging

De IkPas Battle is, naast een uitdaging tussen twee steden, een uitdaging aangaan met jezelf. Je doorbreekt vastgeroeste patronen en merkt wat het pauzeren van alcoholgebruik met je gezondheid doet. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dit doen structureel minder drinken, beter slapen en zich lichamelijk en/of mentaal fitter voelen. Ook kunnen ze makkelijker “nee” zeggen en besparen ze geld. Een derde van de deelnemers verliest ook gewicht. Benieuwd of je fitter wordt, beter slaapt of misschien zelfs je coronakilo’s of aanstaande kerstkilo’s verliest? Doe dan mee!

Meedoen als team of individu

Er doen al heel wat organisaties mee: gemeente Nijmegen, Radboudumc, de HAN, de GGD, IrisZorg, Woonzorgnet, Kraamzorg Zuid-Gelderland, de LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o. en de Radboud Universiteit. Ook meedoen als organisatie? Kijk dan op www.ikpas.nl/battle voor meer informatie. Deelnemende organisaties krijgen een eigen aanmeldpagina op die site, waar medewerkers zich kunnen aanmelden.

Individuele deelnemers vinden alle info op dezelfde site www.ikpas.nl/battle. Burgemeester Bruls (filmpje) doet ook mee.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Sinds 2017 gaan Nijmeegse instellingen, inwoners en bedrijven 10 jaar lang samen aan het werk om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Ieder draagt zijn steentje bij vanuit eigen ervaring op de gebieden: gezond gewicht, voldoende beweging, gezonde voeding, minder roken en bewuster alcoholgebruik, mentale fitheid en een schone, rustige en groene leefomgeving. Het doel van deze beweging is: gezonde Nijmegenaren in een gezonde stad én gezonde keuzes makkelijk maken voor iedereen.

Bekijk ook onze website: www.wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl.

Meedoen? Mail dan naar info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl.

Bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties, zorg, horeca; álle Nijmeegse organisaties zijn uitgenodigd om aan te sluiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden