Foto:

Fantasievolle animatiefilm Wolfwalkers in première bij LUX

Nijmegen - Vanaf woensdag 25 november is de gloednieuwe, betoverende animatiefilm Wolfwalkers te zien in LUX; een spannend avontuur, vol met magie, liefde voor de natuur, Keltische mythes en bovenal vriendschap. Een magische film voor jong en oud!

De Ierse filmmaker Tomm Moore maakte eerder met zijn studio Cartoon Saloon al meerdere succesvolle animatiefilms (o.a. The Song of the Sea), die genomineerd werden voor meerdere prijzen. Deze keer overtreft Moore zijn andere producties met de premièrefilm Wolfwalkers, die als dé grote kanshebber voor de Oscars wordt gezien. De animatie speelt zich af in de 17e eeuw. Robyn en haar vader reizen af de Ierse stad Kilkenny om de laatste roedel wolven in Ierland uit te roeien Maar dan ontmoet Robyn wolfwalker Mebh, die kan praten met de wolven en zelfs in een wolf kan veranderen. Als Mebh’s moeder spoorloos verdwijnt gaat ze samen met Robyn op zoek naar haar en wordt Robyn steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.

Wolfwalkers is in LUX zowel in de original version als in het Nederlands te zien. Meer informatie en kaarten: lux-nijmegen.nl/film

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden