hart van lichtjes
hart van lichtjes (Foto: Beppie Peters, KRO NCRV kaart)

Verlicht elkaar, versterk elkaar in Coronatijd

Nijmegen - Op naar Kerstmis 2020 Feest van Licht, Hoop en Solidariteit. Laten we licht brengen in de donkerste periode van dit corona-jaar. Naast gevoelens van onmacht, verdriet en frustratie zijn er ook momenten van moed en dankbaarheid, en soms loopt dit allemaal door elkaar.

Brand een kaars in je raam, als teken van solidariteit met elkaar: met mensen in de zorg, met ouderen in verpleeghuizen, en met iedereen die het moeilijk heeft. Onder het motto: Bescherm elkaar, Verlicht elkaar, Versterk elkaar.

Het is bijna Kerst, feest van verbondenheid en samenzijn voor gelovigen en ongelovigen. Het is ook het feest van geboorte, een nieuw begin dat ons opnieuw voedt en hoop geeft om ook wat onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. Hoewel iedereen het op zijn eigen manier moeilijk heeft met corona, laten we met deze actie zien dat solidariteit de verschillen overwint.

Wanneer

We starten op zondag 29 november de eerste dag van de advent. Iedere avond gedurende de maand december tot aan Kerstmis 2020. Daarnaast kun je op 24 December, dag voor Kerstmis tussen 15.00 – 22.00 uur een lichtje naar het kerkplein van de Antonius van Paduakerk, brengen als plek van hoop en licht.

In een sfeervolle omgeving plaatsen we de waxinelichtjes (in een glaasje) bij de kribbe op het kerkplein. Zie hoe een donker plein verandert in een feest van licht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden