<p>Anja Knuiman, Marie-Louise Hooymans en Herman Coumans exposeren in het Kunsthuis.&nbsp;</p>

Anja Knuiman, Marie-Louise Hooymans en Herman Coumans exposeren in het Kunsthuis. 

(Foto: Henk Hutting)

Expositie in Kunsthuis Wijchen

Wijchen - In het Kunsthuis in Wijchen zijn werken te zien van Anja Knuiman, Marie-Louise Hooymans en Herman Coumans. De expositie, getiteld 'De verbeelding verstild', toont het gemeenschappelijk element in het werk van deze drie kunstenaars: een zekere verstilling in hun beelden.

Marie-Louise Hooymans vindt haar inspiratie in de natuur en haar reizen. Zij maakt tekeningen, linosneden en olieverfschilderijen en combineert die technieken (zoals linodrukken op een schilderij). Welke techniek zij ook kiest, steeds herkenbaar is haar zachte en wat lieflijk illustratieve stijl, die een zekere rust uitstraalt.

Anja Knuiman is een creatieve autodidact die vanuit een belangstelling voor klei is gaan experimenteren. Sinds 1995 richt zij zich op het maken van keramische kunst, waarin ze haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Daarnaast schildert zij met olieverf op paneel portretten en stillevens en maakt als beeldhouwer zowel figuratief als abstract werk.

Herman Coumans werkt sinds 2016 fulltime als fotograaf. In verschillende workshops en door samenwerking met andere fotografen ontwikkelde hij zijn vaardigheden en visie. Zijn interesses zijn breed: van karakteristieke portretten tot sprekende beelden uit de natuur. De laatste tijd experimenteert hij met het vervagen van het beeld, waardoor details verdwijnen, maar de essentie en de emotie behouden blijven.

De expositie is te zien in het Kunsthuis (ingang Europaplein) aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen, t/m 6 december op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden