Rabo Cultuurpitch steunt podiumkunstenaars

Rabo Cultuurpitch steunt podiumkunstenaars

Nijmegen - Om de cultuursector te steunen én om het publiek lichtpuntjes te bieden, heeft de Ledenraad van Rabobank Rijk van Nijmegen het initiatief genomen voor een ‘Cultuurpitch’. De bank stelt een bedrag van 50.000 euro beschikbaar, bestemd voor podiumkunstenaars die binnen de grenzen van de huidige mogelijkheden optredens voor publiek willen verzorgen.

Artiesten kunnen dan hun creativiteit weer kwijt waar ze dat het liefste doen: op het podium, in contact met hun publiek. Het doel van de Rabo Cultuurpitch is om met een breed aanbod van voorstellingen op verschillende locaties een variatie aan doelgroepen in het Rijk van Nijmegen te bereiken.

Indienen voorstel

Podiumkunstenaars die willen meedingen naar een bedrag in het kader van de Rabo Cultuurpitch kunnen een voorstel indienen vóór 15 januari 2021. De ‘coronaproof’ optredens moeten plaatsvinden in het eerste halfjaar van 2021, in het werkgebied van Rabobank Rijk van Nijmegen. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Henk Beerten, ex-wethouder cultuur in de gemeente Nijmegen, beoordeelt de ingediende voorstellen op kwaliteit, originaliteit en haalbaarheid. Bij de honorering van de voorstellen houdt de jury rekening met het totaalaanbod. Het streven is om in het kader van de Rabo Cultuurpitch een breed samengesteld programma te bieden aan een variatie aan doelgroepen in de regio Rijk van Nijmegen.

Meer informatie over de Rabo Cultuurpitch is te vinden op www.rabobank.nl/rijkvannijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten