Perenbomen te koop bij De Waalgaard


<p>De perenbomen worden geïnspecteerd.</p>

De perenbomen worden geïnspecteerd.

(Foto: De Waalgaard)

Perenbomen te koop bij De Waalgaard

Weurt - De komende weken kunnen fruitkwekers en particulieren productieve perenbomen kopen bij voedselbos De Waalgaard in Weurt. Meer dan duizend Conference- en Doyennebomen maken dit najaar plaats voor een voedselbos met verschillende lagen van begroeiing en een grote soortenrijkdom.

Aan de dijk bij Weurt kende De Waalgaard de afgelopen maanden een vliegende start. Begin dit jaar verkocht perenkweker Willy Janssen-Bouwmeester zijn grond aan een investeerder. Hij heeft vervolgens de voedselbosspecialisten Frank de Gram en Joke Feenstra aangesteld om in de komende jaren de perenboomgaard om te vormen tot een seizoensplukbos met een grote diversiteit aan fruit, noten en groenten.

De oogstmaand september leverde een opbrengst op van vijftigduizend kilo peren. Na een oproep op Facebook hielpen honderden vrijwilligers bij de pluk. Naast een zak met peren krijgen zij de komende maand voor hun inzet een fles Toffe Peer met sap van het fruit dat zij geoogst hebben.

De komende weken willen de beheerders een deel van de bomenopstand rooien om plaats te maken voor nieuwe inplant. Specialisten scheppen de twintig jaar oude bomen vanuit de bodem op de aanhangwagen van kwekers of particulieren. Vervolgens kunnen ze met kluit direct de grond in. Met de opbrengst van de bomenverkoop wil De Waalgaard nieuw plantgoed inkopen.

De Waalgaard is te vinden tegenover Scharsestraat 15 in Weurt.

www.waalgaard.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden