Goedkoop parkeren in de ochtend

Goedkoop parkeren in de ochtend

Nijmegen - Met een goedkoop parkeertarief wil de gemeente Nijmegen ondernemers helpen om de drukte in de feestmaand december te spreiden. Het ochtendtarief van 0,50 euro per uur parkeren geldt in de maand december van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur voor parkeergarages Kelfkensbos, Eiermarkt, Mariënburg en Keizer Karel.

Tijdens de Nijmeegse Winterweken draagt de gemeente ook financieel bij aan lichtgevende objecten en de game CityQuiz die vooral op andere momenten van de dag op een coronaveilige manier voor extra sfeer moeten zorgen.

Wethouder Monique Esselbrugge: “Het idee is dat mensen doelgericht en vaker doordeweeks en tijdens daluren decemberinkopen doen. Zo willen we de drukte op bijvoorbeeld zaterdagmiddagen verminderen. Met de bijdrage aan de Nijmeegse Winterweken ondersteunen we ondernemers met initiatieven die sociale verbinding mogelijk maken op een manier die in lijn is met de coronamaatregelen.” De tijdelijke verlaging van het parkeertarief in de ochtenduren is in samenspraak met het Huis voor de Binnenstad tot stand gekomen.

CItyQuiz en lichtsculpturen

Tijdens de kerstperiode in Nijmegen vinden er diverse activiteiten plaats die worden georganiseerd door het Huis voor de Binnenstad en ondernemers, met name in de Stevenskerk. Door de CityQuiz en de lichtsculpturen hieraan toe te voegen, krijgt de kerstperiode een impuls. Bezoekers kunnen deze CityQuiz spelen via een mobiele website. Daarnaast worden er 30 highlights die aan de route van de Walk of the Town staan meegenomen in het spel. Deelnemers kunnen ook op 30 verschillende locaties starten. Bij de lichtsculpturen staan QR-codes, die een sprookjesverhaal vertellen aan kinderen. De lichtsculpturen hebben vooral effect als het donker is in de namiddag en avond. Voor deze uitbreiding van de Winterweken wordt een ton vrijgemaakt.

nijmeegsewinterweken.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden