Speciale voorpremière Kom hier dat ik U kus bij LUX

Speciale voorpremière Kom hier dat ik U kus bij LUX

Nijmegen - Als onderdeel van Kijk Ons toont filmhuis LUX op vrijdag 4 december een exclusieve voorpremière van Kom hier dat ik U kus, inclusief video-interview met de makers. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Griet Op De Beeck.

Kijk Ons is een label dat zich in zet voor de artistieke Nederlandse film, door landelijke evenementen met een voorpremière van een Nederlandse film. Op vrijdag 4 december vindt de eerste editie plaats in 25 filmtheaters – waaronder in LUX Nijmegen – met een exclusieve voorpremière van Kom hier dat ik U kus; een tragikomische verfilming van de gelijknamige bestseller van Griet Op De Beeck.

De film gaat over de negenjarige Mona. Kort nadat haar moeder overlijdt, krijgt haar vader een nieuwe vriendin die als vervangende moeder alle aandacht opeist. Kom hier dat ik u kus toont hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt, probeert te zich staande te houden in een wereld vol egotrippers en egoïsten; tot ze inziet dat het zo niet langer kan.

Bij deze speciale voorpremière van Kom hier dat ik u kus wordt een interview vertoond met regisseurs Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker. Verder wordt de film voorafgegaan door de korte film Marlon Brando van Vincent Tilanus.

Voor meer informatie en kaarten: lux-nijmegen.nl/film

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden