Nijmeegse Studentenvierdaagse haalt geld op voor 3FM Serious Request

Nijmeegse Studentenvierdaagse haalt geld op voor 3FM Serious Request

Nijmegen - Bente van Wamel (23) en Julia Keijzers (23) zijn twee Nijmeegse studenten die van 19 tot en met 22 december de Nijmeegse Studentenvierdaagse organiseren. Dit doen zij met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request: The Lifeline.

Het concept is simpel: de hele Nijmeegse Vierdaagse uitlopen in etappes van 10 kilometer per deelnemend team. 3FM Serious Request en het Rode Kruis zamelen dit jaar geld in om het zorgpersoneel in binnen- en buitenland te ondersteunen en de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Donaties worden verzameld via de officiële pagina van 3FM Serious Request.

De Nijmeegse Studentenvierdaagse verdeelt de bestaande 40 kilometer route van de Nijmeegse Vierdaagse in etappes van 10 kilometer. Een etappe wordt gelopen door een team bestaande uit maximaal vier personen uit één Nijmeegs studentenhuis. Een team geeft een symbolische collectebus door en zo voltooien uiteindelijk 16 teams in een tijdsbestek van vier dagen de complete route. De lijst met teams was al snel vol, maar het voornaamste doel is op dit moment om het streefbedrag van 2.000 euro ver te overstijgen.

Donaties via onderstaande link, maar ook sponsors, zijn welkom.

3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerend initiatief van radiozender 3FM om geld in te zamelen voor een zogenaamde 'stille ramp'. Eerdere edities zamelden geld in om babysterfte in ontwikkelingslanden terug te dringen of hiv-weeskinderen op te vangen. The Lifeline is een concept waarbij mensen door heel Nederland hun eigen acties op kunnen zetten. Lopen is het centrale thema binnen al deze acties.

Doneren aan De Nijmeegse Studentenvierdaagse kan via https://kominactie.npo3fm.nl/actie/nijmeegse-studenten-vierdaagse

of de Instagram- of Facebookpagina @nijmeegsestudentenvierdaagse!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden