Verkoop Nijmegen 65+ abonnement

Verkoop Nijmegen 65+ abonnement

Nijmegen - Binnenkort start de verkoop van het Nijmegen 65+ abonnement voor het jaar 2021.

Iedereen van 65 jaar en ouder die regelmatig met de bus reist in het gebied dat wordt begrensd door de plaatsen Elst - Beuningen -Wijchen - Mook - Groesbeek - Kekerdom - Bemmel - Elst (stad Nijmegen en omgeving) en niet in aanmerking komt voor de Busvoordeelpas Nijmegen mag het Nijmegen 65+ abonnement voor 49 euro aanschaffen. Ook iemand die 65 jaar of ouder is en bijvoorbeeld woonachtig is in Beuningen mag het abonnement kopen.

Eind 2019 heeft Hermes, het vervoerbedrijf dat onder de merknaam Breng het openbaar busvervoer verzorgt in de regio Arnhem Nijmegen, het Nijmegen 65+ abonnement geïntroduceerd. Reizigers van 65 jaar en ouder die niet in aanmerking kwamen voor de Busvoordeelpas Nijmegen konden daardoor voor nog geen euro per week toch voordelig met alle bussen (echter niet op de Duitse buslijn 58 Nijmegen-Kleve) blijven reizen in het hierboven aangegeven gebied.

Vanwege corona gaat de verkoop voor de 2021 abonnementen dit jaar anders dan andere jaren. Zo is er GEEN verkoop aan het Breng loket station Nijmegen. Wel op andere locaties in de stad; zo staat er op de Nijmeegse maandagmarkt ter hoogte van de Grote Markt een Breng bus waar het Nijmegen 65+ abonnement te koop is. De bus staat daar 30 november, 7 december, 14 december en 28 december van 09.00-16.00 uur. Inwoners van Nijmegen die wel in aanmerking komen voor de Busvoordeelpas Nijmegen zijn door de gemeente geïnformeerd over de verkoop daarvan voor het jaar 2021.

Behalve bankpas (contante betaling NIET mogelijk!) en geldige OV-chipkaart is een mondkapje verplicht. De bus zal in december op meerdere locaties staan, op 4 december (in de Gelderlander) en 5 december (in De Brug) komt er een advertentie met meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden