Club Goud brengt Nijmeegs cultureel aanbod voor ouderen in kaart

Club Goud brengt Nijmeegs cultureel aanbod voor ouderen in kaart

Nijmegen - "Kunst en cultuur zijn belangrijke middelen om ouderen te betrekken bij de maatschappij en hebben daarnaast een positief effect op het welzijn van ouderen", aldus Club Goud. "Daarom onderzoeken wij hoe de ouderenzorg in Nijmegen zich kan verbinden aan kunst- en cultuurinstellingen. De eerste stap is het in kaart brengen van het bestaande culturele aanbod voor ouderen in de stad. Daarvoor werken we met een laagdrempelig online formulier."

Formulier voor cultuurprofessionals

Club Goud roept professionals in de culturele sector in Nijmegen op om het formulier in te vullen en zo hun kunst- en cultuurprogramma’s voor ouderen te delen. "Daarmee krijgen we een totaalbeeld van alle culturele activiteiten, evenementen en programma’s speciaal voor ouderen. Dat overzicht wordt vervolgens gedeeld met zorgmedewerkers in en om Nijmegen, zodat zij makkelijker een bijzondere activiteit kunnen regelen voor ouderen."

Artiestenboekje voor zorglocaties

Eerder dit jaar organiseerde Club Goud ruim 300 contactloze buitenconcerten voor ouderen. In gesprek met artiesten en zorgorganisaties ontdekten ze dat er aan beide kanten behoeften was om elkaar beter te vinden. Om zorglocaties met muzikanten in contact te brengen, ontwikkelde Club Goud een boekje met 120+ artiesten die graag voor ouderen optreden. Dit artiestenboekje werd gratis verspreid onder 250+ zorgprofessionals en 900 teams van Buurtzorg door het hele land. "De reacties zijn enorm positief en veel verschillende artiesten werden op deze manier geboekt in de afgelopen maanden."

Cultureel aanbod voor ouderen inzichtelijk maken

Club Goud wil nu proberen om volgens hetzelfde principe als het artiestenboekje bestaand aanbod op het gebied van kunst & cultuur in Nijmegen beter zichtbaar te maken voor de ouderenzorg. Op het moment bestaat er namelijk nog geen centrale plek waar het aanbod te vinden is en zorgprofessionals zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden. Daarom is Club Goud benieuwd of het maken en verspreiden van een aanbodoverzicht, kan bijdragen aan meer kunst en cultuur voor ouderen.

Medewerkers van culturele instellingen in Nijmegen kunnen hun aanbod doorgeven op www.clubgoud.com/cultuurnijmegen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden