Green Friday bij Het Goed

Green Friday bij Het Goed

Nijmegen - Kringloopbedrijf Het Goed aan de Industrieweg 54 in Nijmegen overhandigt vrijdag 27 november (Black Friday) een CO2-besparingscheque aan wethouder Harriët Tiemens. Het bedrijf verkoopt alleen gebruikte spullen, waardoor er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn en er geen nieuwe CO2-uitstoot wordt veroorzaakt. Het Goed benoemt hiermee de lokale CO2-besparing en zet voor het derde jaar op rij in op Green Friday. “Hét antwoord op de koopgekte van Black Friday.”

Het Goed benadrukt dat de CO2-besparing dankzij haar klanten en partners is gerealiseerd. “Door met elkaar zoveel artikelen een tweede leven te geven, wordt samen een bijdrage geleverd aan een meer duurzame en leefbare wereld. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe groot de impact is van het kopen van nieuwe spullen op het milieu.”

1=1

TNO heeft in opdracht van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland becijferd dat één kilogram hergebruik van spullen één kilogram CO2-besparing oplevert. 1=1 dus. “Daarom communiceert Het Goed de krachtige en tevens confronterende groene inhaker op de kortingsacties tijdens Black Friday: Green Friday 1=1”, aldus het kringloopbedrijf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden