Stille tocht Wijchen voor slachtoffer verkeersruzie


Foto:

Stille tocht Wijchen voor slachtoffer verkeersruzie

Wijchen - Familie en vrienden van Sebastiaan Theloosen hebben van de gemeente Wijchen en de veiligheidsregio toestemming gekregen voor een stille tocht op zaterdag 28 november. Start vanaf de parkeerplaats aan de Campuslaan om 19.00 uur. Dat is ook het eindpunt.

Let op: deelname aan de tocht is voor genodigden. Belangstellenden wordt gevraagd in een erehaag langs de route van de stille tocht te gaan staan. “Op deze manier beperken we de kans op besmetting met het coronavirus”, aldus de familie.

“Voor deze stille tocht gelden de coronamaatregelen. We roepen iedereen die zaterdag komt op om zich aan de landelijk RIVM-richtlijnen te houden. Bewaar de vereiste 1,5 meter afstand. We adviseren een mondkapje te dragen. Wij begrijpen dat dit moeilijk is wanneer je je verdriet wilt delen. De gemeente Wijchen en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben ons erop gewezen dat dit belangrijk is. U kunt een plekje uitzoeken langs de route. Wilt u vooral niet achter aan de stoet aansluiten als deze langskomt? Op deze manier beperken we het risico op verspreiding van het virus.”

Burgemeester Marijke van Beek: “Wijchen is zeer aangedaan door dit incident. De impact op de inwoners is enorm. Vandaar dat we als gemeente besloten hebben om mee te werken aan deze tocht, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.”

Burgemeester en wethouders nemen deel aan de tocht. Naar verwachting wordt het druk zaterdag. Van Beek: “We vragen mensen om lopend of met de fiets te komen. De parkeerplaatsen op de Campuslaan zijn gereserveerd voor de familie en genodigden.”

Eén minuut stilte

Op 1 december maakt ook de Wijchense gemeenteraad een statement tegen zinloos geweld. Bij de raadvergadering wordt een minuut stilte in acht genomen voor Sebastiaan Theloosen en alle andere slachtoffers van zinloos geweld.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden