In vaste dienst bij gemeente Wijchen

In vaste dienst bij gemeente Wijchen

Wijchen - Zeven medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt zijn per 4 januari in dienst getreden bij de Werkorganisatie Druten Wijchen (WDW) als medewerker groenvoorziening. Ze krijgen een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

"Deze medewerkers werkten de afgelopen drie jaar via een uitzendbureau al bij de gemeenten Wijchen en Druten. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Soms lukt dat niet helemaal op eigen kracht. Als gemeente Wijchen proberen we deze mensen te helpen door ze op te leiden en te verbinden met werkgevers", aldus wethouder Titus Burgers.

“We zijn heel tevreden over de kwaliteiten van deze groep van zeven mensen. Ik ben blij dat we hen een vast dienstverband kunnen aanbieden. Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen: het zijn een paar van onze basisbehoeftes. Ik hoop dat we met het aannemen van deze groep het welzijn van ieder verhogen.”

Per 1 januari 2020 trad de Wet Arbeid in Balans (WAB) in werking. Dit betekende in de praktijk dat de gemeente na 3 jaar verplicht afscheid moest nemen van deze 7 ingehuurde medewerkers. De WDW heeft besloten deze medewerkers in vaste dienst te nemen. En wil in de toekomst meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Dat is ook het doel van de Wet Arbeid in Balans. Medewerkers met een tijdelijk contract meer beschermen met betere arbeidsvoorwaarden.

De gemeente Wijchen kan met deze medewerkers groenvoorziening erbij het onderhoud van het groen op het gewenste niveau houden. Deze medewerkers zorgen voor het dagelijkse onderhoud en zij ruimen het zwerfafval op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden