Nijmeegs project maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Nijmegen - De Inloop nieuwe stijl uit Nijmegen maakt dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. Er zijn in totaal 40 projecten uit heel Nederland in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen in 2021 gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Over De Inloop nieuwe stijl: "Kwetsbare mensen die meer grip op hun leven willen, zijn welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen. Vrijwilligers helpen bezoekers bij het maken van eigen keuzes, hun invloed vergroten en meedoen. Als je de regie over je leven hebt en zelf kan bepalen wat je wilt en wat je nodig hebt, draagt dat bij aan meer vertrouwen, vitaliteit en tevredenheid. Ondanks eventuele beperkingen.”

"Talenten, wensen en mogelijkheden staan altijd centraal. Als deelnemers steeds vaardiger worden om de regie over hun eigen leven te voeren, kunnen ze makkelijker meedoen in de maatschappij. De deelnemers vinden het vooral fijn dat ze een keer geen cliënt, patiënt of bewoner zijn, maar gewoon zichzelf. Dat versterkt hun mentale gezondheid."

Van de 40 kanshebbers blijven er 10 genomineerde projecten over. Het project met de meeste stemmen kwalificeert zich hier automatisch voor. De overige projecten houden eind januari tijdens een landelijke online selectiedag een pitch voor een jury, die de negen andere genomineerden selecteert. Uit deze tien worden in het voorjaar de drie winnaars gekozen.

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden