Studenten zetten zich in voor stichting Beat Batten


<p>Studenten van de HAN.</p>

Studenten van de HAN.

(Foto: stichting Beat Batten)

Studenten zetten zich in voor stichting Beat Batten

Nijmegen - Studenten aan de HAN in Nijmegen zijn voor de opleiding Sportkunde in actie gekomen voor Stichting Beat Batten. Hieruit is in samenwerking tussen JES events en Stichting Beat Batten de #battlingforbattenchallenge tot stand gekomen.

In de Battling for Batten Challenge wordt men uitgedaagd om met een mondkapje voor de ogen een bal in het doel te werpen. Het doel van deze challenge is om bewustwording voor de ziekte van Batten te creëren en om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Voor alle donateurs wordt in januari 2021 een online bingo georganiseerd waarin verschillende prijzen te winnen zijn. Deelnemen aan de challenge? Dan kan, kijk voor meer informatie op https://www.inactievoorbeatbatten.nl/evenement/battling-for-batten

De coronacrisis legt veel activiteiten en evenementen waarmee Stichting Beat Batten geld inzamelt voor de financiering van onderzoek voor lange tijd stil. De noodzaak van onderzoek blijft echter onverminderd en daarom organiseert JES events in samenwerking met stichting Beat Batten de #battlingforbattenchallenge.

De ziekte van Batten

Kinderen met de ziekte van Batten lijken bij de geboorte gezond, maar als ze een jaar of 5 zijn, verliezen ze hun gezichtsvermogen. Ze krijgen epileptische aanvallen, verliezen hun spierkracht, motoriek en ontwikkelen dementie. Zij worden gemiddeld tussen de 15 en 23 jaar oud. Een behandeling om de ziekte te remmen, te stoppen of te genezen, is nog niet beschikbaar. Daarom is onderzoek hard nodig.

Naast leraren van de HAN neemt ook meester Jesper, die bekend is van zijn rekenhacks op TikTok en van zijn populaire Spotfiy afstpeellijst, deel aan de challenge. Op dit moment is er bijna €500 ingezameld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden