Nieuw boek: 'Mijn favoriete gebouw in Nijmegen'

Nijmegen - ‘Wat is jouw favoriete gebouw in Nijmegen’? Dat is de vraag die is voorgelegd aan ‘mensen die iets met Nijmegen hebben’. Zo’n 145 bekende en minder bekende Nijmegenaren hebben op deze vraag antwoord gegeven. In het boek ‘Mijn favoriete gebouw in Nijmegen’ maken we kennis met (soms heel persoonlijke) verhalen van mensen die een speciale band met een gebouw hebben en het daarom als hun ‘favoriete gebouw’ zien.

Zij zijn er geboren, hebben er jarenlang gewoond, hebben er hun eerste sollicitatiegesprek gevoerd, hebben er lange tijd gewerkt, zijn daar naar de kerk gegaan, zijn daar getrouwd of hebben er concerten bijgewoond. Kortom, ze hebben allemaal bijzondere herinneringen aan dat gebouw. Hun ‘oral histories’ vertellen iets over wat de stad en haar gebouwen met Nijmegenaren doet.

Bij voorintekening kunt u het boek ‘Mijn favoriete gebouw in Nijmegen’ bestellen voor 20 euro. Iedereen die 5 exemplaren of meer bestelt, wordt in het boek vermeld op de ‘Lijst van contribuanten’. Naar verwachting verschijnt het boek in maart 2021. Bestellen via n.nelissen@xs4all.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden