Vijf beste ideeën voor 'Cadeau voor de Binnenstad'

Nijmegen - Schaaktafels, wisselende marktkramen, een containerbioscoop, een open podium en een herinneringsboom. Dat zijn de vijf beste ideeën die de jury koos bij de actie Cadeau voor de Binnenstad. In totaal zijn er 230 ideeën ingezonden. In de jury zaten wethouders Monique Esselbrugge en Noël Vergunst en Binnenstadsmanager Maarten Mulder. Nijmegenaren kunnen tot en met 24 januari stemmen op het beste idee via nijmegen.nl/binnenstad. Het beste idee wordt binnen twee jaar uitgevoerd en de indiener wint een ballonvaart voor 2 personen over Nijmegen. Eind januari maakt de gemeente het winnende idee bekend.

De 5 beste ideeën

Schaaktafels Het plaatsen van schaaktafels op een openbare plek in de stad.

Wekelijkse marktkramen voor startende ondernemers Startende ondernemers en ondernemende studenten krijgen de kans om tijdelijk producten aan te bieden in de wisselende marktkramen. Voorafgaand aan het opstarten van de kramen, wordt een behoefteonderzoek gedaan.

Open podium voor cultuur en muziek Een open podium voor cultuur en muziek. Bijvoorbeeld een klein, permanent gebouw, waarvan de lengtezijde openklapt, zodat een podium ontstaat waarop iedereen zijn talenten kan laten zien.

Filmcontainer Een containerbioscoop met een beperkt aantal zitplaatsen en een wisselend filmaanbod.

Herinneringsboom Een grote herinneringsboom als aandenken aan het gedenkwaardige jaar 2020.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden