Cultuurfonds Gelderland: ruim acht ton voor regio

Nijmegen - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 294 projecten ondersteund. Daarmee werd er 811.766 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

In het afgelopen kwartaal kregen 53 nieuwe projecten een bijdrage toegekend door het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren. De toekenningen waren zoals gebruikelijk zeer divers. Zo ontvingen onder meer Vereniging Undergound Theatre en de stichtingen Heart for Arts, Stukafest Nijmegen, Op Ruwe Planken, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, LUX en De Wintertuin een bijdrage.

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

In 2021 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland. De eerste deadline hiervoor is 18 januari 2021. Later in het jaar zijn nog drie verdeelrondes. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden